Antonio Giovinazzi: Monza je pro mě velmi speciální místo

Antonio Giovinazzi: Monza je pro mě velmi speciální místo

 
  

Páté kolo World Endurance Championship se pojede už tento víkend na Italské Monze. Domácí závodníci Antonio Giovinazzi a Antonio Fuoco by po Le Mans chtěli vyhrát domácí závod před italskými fanoušky. V trénincích skončilo Ferrari s číslem 50 na sedmém a ve druhém tréninku na druhém místě, jen 2 desetiny za vedoucí Toyotou. O Le Mans a očekávání na Monzu nám Antonio Giovinazzi i Antonio Fuoco pověděli exkluzivně pro True Racing. 


V Le Mans sice Ferrari vyhrálo, ale Antonio Fuoco byl ve druhém voze. Po získání pole position byla sice naděje na prvenství, ale po noci a několika technických problémech tomu nakonec tak nebylo.

„Vyhrát Le Mans bylo pro Ferrari hezké, protože vrátit se po 50 letech a vyhrát Le Mans je neuvěřitelný úspěch. Bohužel jsme měli malý problém, ale ukázali jsme, že máme opravdu dobré tempo. Postavili jsme auto na pole position a byli jsme velmi rychlí,” řekl Antonio Fuoco. 

Pro Monzu má Antonio Fuoco opět velká očekávání. Ve dnešním prvním volném tréninku byl s kolegy na sedmém místě, ve druhém už ale na druhém. Pro Ferrari je Monza domácí závod, tribuny byly už v pátek zaplněny spoustou fanoušků Ferrari (Tifosi). Podle Fuoca to dodává motivaci pro lepší výsledek v závodě. 

„Jsme si jisti, že můžeme dosáhnout dobrého výsledku. Je to náš domácí závod, takže je velmi skvělé být zde a vidět tolik Tifosi. Je to opravdu hezké a všichni tito lidé jsou pro nás také dodatečným zvýšením sebevědomí. Takže si to užíváme a doufám, že tento víkend uvidím na trati spoustu fanoušků.” 

V Monze letos jede WEC naposled. Od příštího roku bude nahrazena 6 hodinovým závodem na Imole. Mnozí s touto změnou nejsou spokojeni, Giovinazzi v ní však nevidí rozdíl.

„Bude to poprvé, co jsem tady s WEC. Monza je pro mě velmi speciální, vždy plná Tifosi a je to historická trať, ale Imola je stejná. Upřímně nevím, pro mě je závodění v Itálii už tak hodně emotivní. Monza je Monza, Imola je Imola, líbí se mi oba okruhy. Až budu mít zkušenost s oběma, dám vědět,” řekl Antonio Giovinazzi. 

První volný trénink vyhrál Antonio Giovinazzi ve druhém voze Ferrari, ve druhém již dominovala Toyota. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »