WRT bude provozovat nový Hypercar BMW, za volantem nejspíš bude Valentino Rossi

WRT bude provozovat nový Hypercar BMW, za volantem nejspíš bude Valentino Rossi

 
  

Úřadující šampioni LMP2 budou od roku 2024 soutěžit v kategorii Hypercar s novým vozem BMW LMDh. WRT se stalo továrním týmem BMW v GT3 po loňském stáhnutí projektů Audi. Za volant Hypercaru nejspíš usedne legenda MotoGP Valentino Rossi. 


Team WRT byl založen v roce 2009 a v posledních letech vyhrál všechny hlavní vytrvalostní závody a řadu prestižních titulů. Patří mezi ně 24 hodin Le Mans ve třídě LMP2, tituly týmu a jezdců v European Le Mans Series, celkové vítězství ve 24 hodinových závodech ve Spa, Nürburgringu a Dubaji. Také četné tituly v GT World Challenge Europe a závodní sérii, která mu předcházela, Blancpain GT series. 

Od příštího roku bude tým provozovat nový hypercar BMW ve World Endurance Championship, jak uvedl šéf týmu, Vincent Vosse: „Všichni z týmu WRT jsme nesmírně spokojeni se začátkem tohoto nového partnerství s BMW M Motorsport a cítíme se poctěni, že jsme spojeni se značkou, která má tak úžasný původ v motoristických závodech. 

Team WRT byl založen před třinácti lety a slavil nepřetržité úspěchy v různých kategoriích, především GT3 a vytrvalostních závodech. Od samého začátku byl závod 24 hodin Le Mans v našich plánech a snech a naší nejsilnější touhou bylo být součástí nové éry Hypercarů FIA WEC, která se brzy otevře. 

Abychom se na to připravili, spustili jsme před dvěma lety program v LMP2, kde jsme dokázali být konkurenceschopní a úspěšní, získali jsme tituly ELMS a FIA WEC a také vítězství ve třídě na 24 hodin Le Mans při naší první účasti. Vstup do LMDh se silným partnerem, jakým je BMW M Motorsport, byl dalším logickým krokem a my jsme nejen nadšení z výzvy, která nás čeká, ale také vděční za důvěru, kterou nám BMW M Motorsport věří. 

Stále si pamatuji, když BMW M Motorsport vyhrálo v Le Mans v roce 1999, protože jsem byl jedním z jezdců týmu v sousedním boxu. Budeme tvrdě pracovat na tom, abychom si tyto okamžiky zopakovali a prožili je společně.“

Jezdci zatím nebyli oficiálně oznámeni, ale předpokládá se, že součástí sestavy budou Jake Dennis a René Rast, kteří momentálně závodí ve formuli E a vůz již několikrát testovali. Dále patří mezi kandidáty Phillip Eng, Colton Herta, Sheldon Van Der Linde a Marco Wittmann, kteří s tímto Hypercarem závodí v Americkém šampionátu IMSA a také Valentino Rossi. 

Valentino Rossi přešel z MotoGP do GT3 teprve minulý rok ale i přesto ukázal, že dokáže ovládat i čtyři kola. I proto se od začátku tohoto roku řadí mezi tovární jezdce BMW a právě i mezi kandidáty na sedačku v programu LMDh ve WEC pro rok 2024. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »