Luca Engstler míří do DTM

Luca Engstler míří do DTM

 
  

Liqui Moly Team Engstler Motorsport bude letos poprvé startovat v DTM. Tým z Wiggensbachu v regionu Allgäu v Německu vyhrál několik titulů v ADAC TCR Německo a nyní se posouvá do DTM s Audi R8 LMS GT3 Evo II.


Luca Engstler dělá další krok ve své kariéře: po svém debutu v GT3 v ADAC GT Masters v minulé sezóně usedne letos jezdec Audi Sport za volant vozu DTM.

„Stále nemohu uvěřit, že jsem já Audi dal příležitost soutěžit v největším a nejlepším šampionátu GT na světě v tak rané fázi mé kariéry. Závodit proti nejlepším jezdcům a týmům GT3 na světě bude obrovskou výzvou. Věřím však, že ve střednědobém horizontu budeme mít slibný balíček,“ říká Engstler.

Tento 23letý pilot byl obzvláště úspěšný v závodech cestovních vozů. Například Engstler vyhrál titul v ADAC TCR Germany v roce 2021. Krok do DTM předznamenává začátek nové kapitoly pro mladého Němce a jeho rodinný tým.

Otec a majitel týmu Franz Engstler sám jezdil v DTM v letech 1989 až 1994 a je nadšený ze sezóny 2023: „Jsem mega hrdý, že jméno Engstler je opět zastoupeno v DTM, jako tým i jako jezdec. Za Lucu jsem nesmírně potěšen, že se díky své tvrdé práci, disciplíně a ambicím propracoval do jedné z nejprestižnějších a nejnáročnějších závodních sérií na světě. Jsem si také jistý, že společně s naším partnerem Audi vytvoříme velmi zkušený, spolehlivý a úspěšný produkt. K DTM přistupuji s velkým respektem, ale také se těším na novou výzvu.”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »