Clemens Schmid bude startovat za Grasser Racing Team v DTM

Clemens Schmid bude startovat za Grasser Racing Team v DTM

 
  

Grasser Racing Team bude v roce 2023 startovat v DTM is  novým vozem Lamborghini Huracan GT3 Evo2. Clemens Schmid je prvním oznámeným pilotem Grasser Racing Team.


Grasser Racing Team vstupuje do své desáté sezóny společně s Lamborghini Squadra Corse a usiluje o kontinuitu ve své honbě za úspěchem. Stejně jako v sezóně 2022, bude Clemens Schmid v letošním DTM opět jezdit za rakouský tým. Pilot druhého vozu ještě nebyl oznámen.

„Jsem rád, že v této sezóně opět závodím za GRT v DTM. Minulý rok jsme udělali velmi dobrý pokrok a přes zimu jsme tvrdě pracovali, abychom získané znalosti přenesli do nového vozu. S Lamborghini Huracan GT3 Evo2 máme silný balíček a jsem si jistý, že budeme pokračovat tam, kde jsme v roce 2022 skončili,“ říká Schmid. 

Loni, ve své nováčkovské sezoně, získal Schmid své první body v DTM šestým místem v Imole. Kvalifikoval se také jako druhý nejrychlejší ve finále sezóny v Hockenheimu a většinu závodu měl našlápnuto k umístění na stupních vítězů, než těsně minul první tři kvůli defektu. Letos má jezdec GT3 chuť znovu se postavit na čelo pole.

„Naším cílem bylo vždy letos znovu startovat v DTM. Jsme velmi hrdí a vděční, že vstupujeme do naší desáté sezóny společně s fantastickým partnerem, jakým je Lamborghini Squadra Corse. 

Když jsme plánovali rok 2023, vždy jsme chtěli mít Clemense znovu v jednom z našich vozů. Od té doby, co jsme v roce 2020 začali spolupracovat, jsme si vybudovali fantastický vztah, který přispívá ke stabilitě a důvěře v týmu,“ říká Gottfried Grasser, šéf týmu GRT.

„S ADAC jako pořadatelem dojde k několika změnám. Těšíme se na ně a věříme, že naše zkušenosti z ADAC GT Masters se v tomto ohledu ukážou jako užitečné,” dodává Grasser.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »