EastSide Motorsport odhaluje letošní barvy a program v ADAC GT4 Germany

EastSide Motorsport odhaluje letošní barvy a program v ADAC GT4 Germany

 
  

EastSide Motorsport rozšiřuje svůj závodní program v ADAC GT4 Germany. Poté, co tým z Crimmitschau v sezóně 2022 vstoupil do série ADAC s Mercedesem-AMG GT4, budou v roce 2023 startovat dvě vozidla, z nichž jedno bude využíváno ve spolupráci s BCMC Motorsport GmbH.


EastSide Motorsport nasadí dva Mercedesy-AMG GT4 Zoom
S Denisem Bulatovem, Marcelem Lenerzem, Philippem Gogollokem a Dominiquem Schaakem již všichni čtyři jezdci získali zkušenosti s ADAC GT4 Germany. Sezóna začíná od 26. do 28. května v Motorsport Areně Oschersleben v rámci doprovodného programu DTM.

Sestavu EastSide vede rychlé duo Bulatov/Lenerz, kteří budou týmovými kolegy poprvé v roce 2023. Bulatov již závodil za EastSide Motorsport v ADAC GT4 Germany v roce 2022 a dokázal zazářit zejména na okruhu Zandvoort, když postavil Mercedes-AMG do první řady startovního roštu.

„Jsem velmi šťastný, že jsem zpátky na startu ADAC GT4 Germany. Minulý rok jsem shledal sérii velmi dobrou. S více auty letos to bude ještě lepší. S Marcelem máme velmi silnou dvojici jezdců a jsme motivovaní.”

Ve druhém Mercedesu-AMG z EastSide Motorsport se o kokpit dělí Philipp Gogollok a Dominique Schaak. Mladík Gogollok debutoval v roce 2022 v německém ADAC GT4 v jiném závodním týmu a nyní přechází do týmu ze Saska.

„Po mých dvou loňských hostujících startech jsem rád, že letos budu moci závodit celou sezónu s EastSide Motorsport,“ vysvětluje.

„S Dominiquem mám v autě velmi zkušeného jezdce. Mercedes-AMG GT4 znám jako zásahový vůz z loňského roku. Jsem přesvědčen, že letos zvládnu.” Schaak již soutěžil v sérii ADAC 2020 v Audi.

EastSide Motorsport řídí Florian Schön a týmová manažerka Virginia Möckl a v německém motorsportu si vybudoval solidní reputaci. „Po našem debutu v loňském roce jsme velmi hrdí, že můžeme pro rok 2023 ve spolupráci s BCMC Motorsport GmbH rozšířit náš program z jednoho na dvě vozidla,“ vysvětluje Möckl.

„Nyní jdeme do třetího roku s Denisem. Společně s Marcelem může útočit na titul. Jsme také velmi rádi, že Dominique zůstane s naším jezdeckým týmem. K jeho zkušené straně se připojí mladý lezec Philipp. Pro nás Obě dvojice jezdců mají velký potenciál a očekáváme vzrušující sezónu.”

Součástí týmu je i Němka Sophie Hofmann, která bude s týmem plnit rolu vývojového a testovacího jezdce. Závodnice by letos měla odjet i závody na divokou kartu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »