WEC v Sebringu: Porsche a Cadillac přiznávají, že očekávali lepší výsledek

WEC v Sebringu: Porsche a Cadillac přiznávají, že očekávali lepší výsledek

 
  

Porsche Penske i Cadillac přiznali, že v Sebringu očekávali lepší výsledek. Technické problémy už Porsche řeší, Cadillac spoléhá na své jezdce.


Dva tovární vozy Porsche Penske Motorsport skončily na pátém a šestém místě ve třídě Hypercar v Sebringu. Porsche bojovalo o konečné umístění na stupních vítězů v první polovině závodu, ale nemělo tempo, aby si udrželo přední pozice před Ferrari a Cadillacem.

Porsche 963 s číslem 5 ztratilo další pozici penalizací za porušení Full Course Yellow. Výsledek druhého vozu, číslo 6, sdílené Kevinem Estrem, Andre Lottererem a Laurensem Vanthoorem byl ohrožen elektrickým problémem v posledních hodinách závodu.

„Udělali jsme to nejlepší, co jsme mohli, s tím, co aktuálně máme, a udělali jsme významný pokrok ve srovnání se zahájením sezóny série IMSA v Daytoně,” řekl Laudenbach, Viceprezident Porsche Motorsport, s odkazem na noční můru Porsche 963 debutující v lednu 24-hodinovce v Daytoně.

„Spolehlivost našich dvou Porsche 963 nebyla tento víkend problémem. Ukázalo se však, že v mnoha oblastech máme stále co dohánět. 

Ve srovnání s konkurencí nám chybí výkon. Musíme na tom v následujících týdnech přímo a intenzivně pracovat,” dodává Laudenbach.

Vyjádřil však přesvědčení, že Porsche se bude schopno odrazit od zdrcujícího začátku své kampaně v roce 2023 a trval na tom, že důvěřuje týmu a struktuře, kterou vybudoval pro své dvojité účinkování ve WEC a IMSA.

„S pátým a šestým místem výsledek rozhodně ještě není takový, jaký bychom chtěli,” řekl Kuratle, ředitel továrního programu Porsche LMDh.

„Přesto to byl pro nás ve WEC dobrý start do nové éry. Gratulujeme Toyotě, Ferrari a Cadillacu. S posádkou tady určitě doženeme, tým má obrovský potenciál. Věříme našemu velmi silnému týmu pilotů a máme potřebnou infrastrukturu.”

Cadillac by získal P4 při debutu ve WEC, říká Lynn

„Nepochybně to byl silný a pozitivní den pro Cadillac Racing,” komentoval Lynn. „Naši kampaň WEC jsme zahájili čtvrtým místem a myslím, že bychom to na začátku víkendu brali.

Je to poprvé, co všichni společně pracovali na zcela novém programu, a dostat se do 10 sekund za pódium proti tak silnému týmu, jako je Ferrari, je prostě fantastický začátek s mnohem více, na čem se zlepšit.

Jsme tým, který chce dosáhnout dobrých věcí, takže i když to respektujeme jako dobrý výsledek, odcházíme s pocitem, že jsme chtěli víc.

Bojovali jsme o pódium s Ferrari a trochu jsme měli smůlu se žlutou na konci. Byli jsme tak trochu nejlepší ze zbytku, takže budeme pokračovat.”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »