Motorsport Team Germany podporuje 33 mladých talentů

Motorsport Team Germany podporuje 33 mladých talentů

 
  

ADAC Sport Foundation a DMSB společně propagují mladé německé talenty v motorsportu. Dohromady podporují 33 jezdců v deseti disciplínách. 


Na ADAC Supercross v Dortmundu 15. ledna 2023 se Motorsport Team Germany poprvé pro sezónu 2023 představil veřejnosti. Sportovní nadace ADAC a Německá asociace motoristického sportu (DMSB) společně propagují celkem 33 talentů německého motorsportu.

Kromě finanční podpory od ADAC Sports Foundation těží sportovci ze široké škály nabídek v různých oblastech, jako je fitness, mentální trénink, sponzorství, média, technologie vozidel a týmový trénink související s disciplínou. Díky rozmanitým podpůrným opatřením mají být výjimečné německé talenty cíleně podporovány na jejich cestě k mezinárodním závodním sériím. Momentálně podporují jezdce v GT, motokrosu, prototypech, motokárách a dalších. 

„Jsme rádi, že se nám v rámci našeho prověřovacího procesu podařilo přidat do týmu Motorsport Team Germany nové, nadějné talenty. Ale i nadále budeme důsledně propagovat sportovce, které jsme již podpořili. připravit je na úspěšnou mezinárodní kariéru,” vysvětluje Hermann Tomczyk, předseda správní rady ADAC Sports Foundation.

„Společně s DMSB, která je jako zastřešující organizace pro německé nadšence motoristického sportu v Německé olympijské sportovní konfederaci (DOSB) zodpovědná za národní top týmy, pozvedáváme podporu talentů v Německu na novou úroveň s Motorsport Team Germany.

Prověřovací akce pro výběr podpůrného týmu pro Motorsport Team Germany 2023 byla naprostým úspěchem. Během prověřování talentů navržených různými členskými asociacemi DMSB, stejně jako podpory výběrového kurzu a konečné nominace talentů pro národní tým, spolupráce mezi ADAC Sport Foundation a DMSB,“ říká prezident DMSB Wolfgang Wagner-Sachs.

Podporovány jsou také dvě dívky: 15letá Mathilda Paatz v motokárách a 16letá Alexandra Massury jezdí motokros.

V minulé sezóně získal Motorsport Team Germany jedenáct titulů a četná umístění na stupních vítězů na národní i mezinárodní scéně. Laurin Heinrich uspěl při zisku titulu v Porsche Carrera Cup Germany, postoupil z juniorského Porsche na smluvního jezdce Porsche a Max Hesse byl zařazen do týmu továrních jezdců BMW v sezóně 2023.

33 sponzorovaných talentů reprezentuje Motorsport Team Germany v národním a mezinárodním motorsportu. Podobně jako u jiných sportů v DOSB je týmový systém rozdělen do různých úrovní financování. Motorsport Team Germany tvoří národní tým. Další podpora mladých talentů probíhá v příslušných státních manažerech na úrovni spolkových zemí.

V GT-Sportu podporuje Motorsport Team Germany pět pilotů:

– Daniel Gregor

– Laurin Heinrich

– Max Hesse

– Jan Marschalkowski

– Theo Oeverhaus

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »