Dalším cílem McLarenu by mohlo být WEC

Dalším cílem McLarenu by mohlo být WEC

 
  

Zak Brown přiznal, že soutěžit ve WEC je pro McLaren atraktivní, ale ještě nějakou dobu potrvá, než se tak stane.


Růst McLaren Racing v posledním desetiletí byl ohromující. Z týmu formule 1 vzešlo úsilí v IndyCar , Extreme E a Formuli E, a to by mohl být jen začátek. Jako další cíl je pro Browna jezdit ve World Endruance Championship s vlastním vozem Hypercar.

„Další sérií, kterou jsme hledali, je mistrovství světa ve vytrvalosti,“ řekl Brown během kulatého stolu před závodem formule E v Mexiku.

Brown byl upřímný ohledně skutečnosti, že vytrvalostní program je ještě daleko: „Jsme velmi zaneprázdněni portfoliem, které nyní máme. Myslím, že se musíme ujistit, že budeme pokračovat ve formuli 1. V IndyCar jsme se rozšířili na tři vozy na plný úvazek. Právě jsme dokončili naši první sezónu v Extreme E a tady nás čeká náš první závod ve Formuli E. Ale řekl bych, že WEC je v plánech. Je to něco, co nás zajímá, ale nejsme zatím připraveni.”

McLaren má koneckonců dlouhou historii jak ve sportovních vozech, tak ve vytrvalostních závodech. Zatímco tým F1 zakladatele Bruce McLarena může být nejpozoruhodnější díky své současné přítomnosti, McLaren skutečně založil svůj úspěch v kanadsko-americkém Challenge Cupu (Can-Am). Série byla kolébkou některých úžasných technologií, včetně křídel, turbodmychadel a přízemního efektu, a McLaren byl nepochybně jedním z premiérových výrobců Can-Am.

Je zřejmé, že WEC v 21. století je daleko jiná bestie než Can-Am v 70. letech, ale přítomnost vytrvalostních závodů by pro posádku McLarenu nebyla od věci.

Pokud je Brown ochoten mluvit o tom, že má zájem, pak je to zatraceně dobré znamení, že aktivně zvažuje své možnosti. Mluvil s mentalitou „na správném místě, ve správný čas“, která pomohla uzavřít dohodu o Formuli E. Oznámení jeho zájmu o WEC by mohlo být prvním krokem k tomu, aby se ti správní lidé dozvěděli, co McLaren sleduje.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »