Peugeot otestuje svůj prototyp 9X8 v rámci nováčkovských testů

Peugeot otestuje svůj prototyp 9X8 v rámci nováčkovských testů

 
  

Den po závěrečném závodu sezony WEC budou probíhat na okruhu v Bahrajnu nováčkovské testy, do kterých francouzská automobilka nasadí Maximiliana Günthera, Maltheho Jakobsena, Yanna Ehrlachera a Stoffela Vandoorna.


Právě u německého závodníka je angažmá u Peugeotu logické, neboť ve formuli E bude příští rok usedat do formule nově příchozího Maserati, které stejně jako Peugeot spadá pod nizozemský koncern Stellantis

„Poprvé budu jezdit v prototypu, a také v hypercaru. Je pochopitelné, že se na test velmi těším. Peugeot 9×8 má nápaditý design a skutečnost, že pravidla LMH poskytují takovou volnost v designování, je fantastická,” uvedl Günhter, jehož slova cituje portál speedweek.com

Peugeot již ve vytrvalostních závodech nastupoval, a to v letech 2010 a 2011 v interkontinentálním Le Mans Cupu, přičemž oba ročníky ovládl. A v sezoně 2009 triumfoval v legendární 24 hodinovce Le Mans, na což velmi dobře pamatuje i Maxi: „Vím o úspěších a výkonech Peugeotu ve vytrvalostních závodech velmi dobře – zejména vítězství v Le Mans v roce 2009. Tehdy jsem závodil v motokárách a pamatuji si velmi přesně na nezkrotnou vášeň značky pro sport. Opravdu se nemůžu dočkat, až poprvé budu řídit Peugeot 9X8 a přispěji k produktivnímu testu v Bahrajnu.”

Jako první se do nového prototypu posadí tovární jezdec Nico Müller, kterého ve voze #94 vystřídá posléze Günther. Kromě nich si také 9X8 vyzkouší úřadující šampion LMP3 evropské odnože Le Mans Series Malthe Jakobsen a dvojnásobný mistr Yann Ehrlacher, jenž je známý z WTCR.

Ve voze s číslem 93 se vystřídaljí mistr světa formule E Stoffel Vandoorne a Mikkel Jensen.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »