Kelvin van der Linde už nechce být v GT3

Kelvin van der Linde už nechce být v GT3

 
  

Kelvin van der Linde je považován za rychlého jezdce v závodech GT3, ale této pověsti se chce zbavit. Nyní se může vydat dvěma cestami.


Kelvin van der Linde si za posledních deset let udělal jméno v motorsportu jako specialista v GT3. Ve službách Audi odjezdil Jihoafričan téměř vše, co se odjezdit dá. Ale van der Linde, který může počítat s dobrou šancí zůstat s Abtem v DTM v roce 2023, chce tuto pověst zřejmě brzy ukončit.

„Moje představa je trochu si rozšířit obzory,” říká 26letý jezdec. Jak by to mělo vypadat? Van der Linde by si dokázal představit dvě cesty: Na jedné straně vstup do prototypového sportu s výrobcem hypercarů nebo LMDh, na druhé straně závazek k Formuli E.

To první mohlo vzniknout v důsledku původně oznámeného, ​​ale poté odmítnutého návratu Audi do Le Mans. „Jednou z mých základních hodnot je vždy loajalita a celou svou kariéru jsem strávil s Audi,“ zdůrazňuje van der Linde. Ostatně on sam stál u vývoje ingolstadtského vozu LMDh.

„Sledovali jsme program LMDh, a když byl pozastaven, byli jsme smutní, protože jsme do toho programu vložili veškerou naši energii. Hodně jsem se podílel na simulátoru, takže jsem byl plně zapojen do projektu vypadalo to dobře,“ říká.

Kelvin má zkušenosti s vozy LMP2

Van der Linde se na to připravil nejen na simulátoru, ale i na závodní dráze. Společně s Phoenix Racing se v únoru 2021 zúčastnil dvou závodů s vozem Oreca LMP2 v asijské sérii Le Mans. Společně se Simonem Trummerem a Matthiasem Kaiserem obsadil van der Linde čtvrté a třetí místo.

„Závodil jsem proti spoustě dobrých kluků ve třídě LMP2 v asijské sérii Le Mans a osvědčil jsem se tam – ale bohužel to zatím nevedlo tímto směrem,” sděluje van der Linde. 

Jeho další možnost je cesta do Formule E? Jeho současný zaměstnavatel DTM Abt by zde byl ideálním kontaktním místem.

V budoucnu bude „Abt“ startovat v elektrické závodní sérii s pohonem od Mahindry. Van der Linde má dobrý pocit z tohoto programu: „Mám dobrý vztah s Abtem, také s Abtem vidím budoucnost. Právě oznámili svůj program Formule E, takže tam určitě je budoucnost, dlouhodobá vize, v partnerství s Mahindrou taky zůstaňte.” 

Ale v nadcházející sezóně budou za Abta ve Formuli E startovat bývalí jezdci DTM Nico Müller a Robin Frijns, zatímco van der Linde vypadá spíše jako budoucnost DTM. Možnost by tedy mohl mít až v roce 2024. 

Vyhrát šampionát v této sérii jako jeho bratr Sheldon van der Linde je jedním z hlavních cílů Jihoafričanů v kariéře. V závodech GT3 si Kelvin van der Linde zajistil dva mistrovské tituly v ADAC GT Masters a dvě celková vítězství ve 24hodinovém závodě Nürburgringu, každé s Audi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »