Valentino Rossi si stále musí zvykat na přesun do GT3

Valentino Rossi si stále musí zvykat na přesun do GT3

 
  

Sedminásobný mistr světa MotoGP to potvrdil před víkendovým kolem GTWCE Sprint Cupu v Brands Hatch, ve kterém na konci druhého závodu zajížděl konkurenceschopné časy, když spolu s Fredericem Vervischem získal své první mistrovské body na osmém místě v jejich WRT Audi R8 LMS GT3 Evo II.


Rossi se dokázal udržet na pozici, ve které pokračoval po zastávce v boxech ve druhém ze dvou nedělních jednohodinových závodů v Brands poté, co zvýšil tempo v závěrečných rychlostních zkouškách.

Ital popsal závodní víkend jako „velmi odlišný“ od testování před jeho druhým závodním výjezdem sezóny, který následoval po jeho debutu s WRT v kole GTWCE Endurance Cup v Imole minulý měsíc.

„Po dni testování je snazší dostat vůz na limit,” řekl Rossi.

„V testu se můžete soustředit na řízení auta, ale o závodním víkendu, v tréninku a hlavně v závodě je to velmi, velmi obtížné, protože máte spoustu aut, věcí, které se kolem vás dějí.

Nemáte pět kol, abyste se sžili s vozem – musíte jet, zabrat a udělat své nejrychlejší kolo. Na tomhle bodu musím zapracovat.”

Rossi zrychlil tempo v průběhu druhé poloviny druhého závodu: když se závod chýlil ke konci, zajel sekvenci kol s vysokou délkou 1 m23 s a zajel časy srovnatelné s ostatními Audi třídy Pro v poli.

Jeho nejrychlejší kolo 1 m 23,852 s ve srovnání s Vervischovým nejlepším 1 m 23,704 s v první polovině závodu.

Rossi předpokládal, že ve druhém ze dvou závodů v Brands udělal velký krok vpřed.

„Mnohem jsem zlepšil své časy na kolo, zvláště ke konci závodu, kdy jsem se s autem a tratí cítil pohodlněji,” řekl Rossi, který na okruhu v Kentu nikdy nezávodil.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »