Bortolotti má jasno, šanci na titul v DTM mají ještě všichni jezdci

Bortolotti má jasno, šanci na titul v DTM mají ještě všichni jezdci

 
  

Lídr pořadí DTM Mirko Bortolotti říká, že nelze opomíjet žádného ze soupeřů na startovním roštu. Pořadí se může rychle změnit.


Bortolotti, jezdec Grasser Lamborghini, získal v neděli na Norisringu první místo od Sheldona van der Lindeho, který skončil druhý za Felipem Fragou, když jeho rival ze Schubert BMW van der Linde skončil mimo bodované pozice na patnáctém místě.

Bortolotti nyní vede průběžné pořadí o devět bodů před Jihoafričanem poté, co získal své čtvrté umístění na stupních vítězů v sezóně, i když ještě nevyhrál závod.

Před pauzou šampionátu, než se vše zase obnoví na Nurburgringu o posledním srpnovém víkendu, Bortolotti vysvětlil, že byl opravdu hrdý, když sedmkrát z osmi závodů bodovali v napínavé sezóně, kde bylo 13 různých jezdců na stupních vítězů.

„Je to tak vysoká úroveň celého roštu, že nikdy nevíte, kdo bude ten, kdo bude o příštím víkendu favorit, což dělá závody GT tak výjimečnými,” řekl Ital.

„Je to jen o maximalizaci toho a dosažení maximálního výsledku. V prvním poločase jsme pracovali opravdu dobře, ale musíme v tom pokračovat.

Teď máme pauzu, takže se soustředíme na jiné věci a pokusíme se vrátit se silní ve druhé polovině sezóny.”

Na otázku, koho považuje za svého nejbližšího soupeře, Ital odpověděl: „Pořád všechny jezdce. Je před námi teprve polovina, takže je dobré mít dobrou první polovinu sezóny, být konzistentní v bodech, to mě moc těší.

Jsem hrdý na práci, kterou jsme do tohoto bodu všichni společně odvedli, a do konce sezóny zbývá ještě půl sezóny, takže je příliš brzy mluvit o nějakých gratulacích nebo mistrovství.”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »