Samantha Tan potvrdila jezdce pro 24h Spa

Samantha Tan potvrdila jezdce pro 24h Spa

 
  

Spolumajitelka týmu Samantha Tan se chystá na soutěžní debut ve Spa-Francorchamps. Vedle svých předchozích pokračujících úspěchů v 24H SERIES, Fanatec GT World Challenge America Powered by AWS a GT4 America a stejně jako třídních a absolutních vítězstvích na závodech kalibru Grand Prix po celém světě se Samantha těší na přidání úspěšný TotalEnergies 24 Hours of Spa k jejímu rychle se rozvíjejícímu životopisu v motorsportu.


„24 Hours of Spa je největší závodní událost, na které jsme s týmem kdy soutěžili, a jsem velmi nadšená, že mohu být jedním z 65 vozů GT3 přihlášených do této akce,” říká Tan.

„Po úspěšné loňské sezóně vytrvalostních závodů a historickém vítězství na 12H Mugello se těšíme na testování našich limitů proti některým z nejlepších jezdců a týmů na světě. Jsme také jediným kanadským týmem, který bude soutěžit na letošním 24 Hours of Spa, a je nám ctí reprezentovat Kanadu. Bude to velmi soutěživý závod, ale my jsme vždy připraveni na tuto výzvu. V přípravě budu tvrdě trénovat.”

S podporou BMW Motorsport přihlásila ST Racing v červenci do vytrvalostního závodního kolosu svůj nový M4 GT3, což je pozoruhodná pocta vzhledem k rekordním 24 přímým vítězstvím BMW Motorsport ve 24 Hours of Spa.

Samanthu Tan doplní na palubě #28 BMW M4 GT3 ostřílení týmoví kolegové Nick Wittmer a Harry Gottsacker a nováček STR Maxime Oosten.

Nick, absolvent bývalých Pirelli World Challenge, Grand-Am a TC America mimo jiné vysoce profilované seriály, bude také debutovat na TotalEnergies 24 Hours of Spa letos v červenci. Zkušenosti trojnásobného kanadského šampiona cestovních vozů a mnohonásobného vítěze závodu TC America se ukážou jako neocenitelné: rodák z Quebecu zajistil v roce 2017 v řadách TC první vítězství Pirelli World Challenge týmu ST Racing.

Specialista na GT a TCR Harry se chystá absolvovat svůj první závod v Evropě od působivé dílčí kampaně v British GT Championship, přičemž poslední pozornost mladého Američana se zaměřila na velmi lukrativní kampaň v Michelin Pilot Challenge. Stejně jako Nick je i Harry stálicí ST Racing, protože pomohl kanadskému týmu zajistit ocenění West Pro-Am Cup v GT4 America Series v roce 2019, což je první úspěch ST Racing v šampionátu. Nick a Harry také zakončili v roce 2020 plodný rok v GT4 America, když si domů odvezli čtyři vítězství ve stříbrné kategorii a 2. místo v hodnocení SprintX.

Nick Wittmer: „Jsem velmi nadšený, že se vrátím se Samantha Tan Racing na 24 hodinovku ve Spa. Miluji tuto krásnou závodní dráhu, miluji to zařízení a nemohu se dočkat, až budu na trati s BMW M4 GT3, abych ukázal své skutečné barvy. Jsem také velmi rád, že mám Samanthu Tan a Harryho Gottsackera zpátky na palubě jako své spoluhráče. Nejdůležitější věcí, kterou musíme udělat, je udržovat auto čisté po celý závod a udržovat naše tempo. Dokud se vyhneme problémům, je velká šance, že skončíme dobře.”

Harry Gottsacker: „Těším se, že se v červenci ve Spa připojím k týmu ST Racing. Začátkem tohoto roku jsme měli úspěšnou premiéru v Dubaji a těším se, že budu stavět na tom, co se tým zatím v této sezóně naučil. Je skvělé sdílet auto se Samanthou a Nickem na tak historické akci a budeme usilovat o dobrý výsledek pro tým.”

Nováček Maxime Oosten mezitím není v BMW Motorsport žádným neznámým. Mladý nizozemský závodník je aktuálním lídrem šampionátu BMW M2 CS Racing Cup Beneluxu v Evropě s partnerem ST Racing Bas Koeten Racing a také osvědčeným vítězem letošního DTM BMW M2 Cup.

Maxime Oosten: „Opravdu se na tuto akci těším. V roce 2020 jsem se zúčastnil Porsche Supercup ve Spa. Minulý rok jsem závodil v Lamborghini Super Trofeo Europe během víkendu 24 hodin ve Spa a stále nemůžu uvěřit, že letos pojedu samotný závod. Ještě musím ujet své první metry ve voze GT3, takže chci velmi poděkovat Bas Koeten Racing a ST Racing za důvěru, kterou do mě a mých schopností vložili. Bude to těžké, ale je mi opravdovým potěšením být požádán, abych se připojil k tomuto závodu, a doufám, že jim pomůžu posunout se vpřed.”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »