Rea zůstává u Kawasaki, Redding u BMW

Rea zůstává u Kawasaki, Redding u BMW

 
  

Sezona 2022 v mistrovství světa superbike se pomalu překlápí do své druhé poloviny, a s tím se do pohybu dávají i informace o jezdeckých přestupech na sezonu příští.


Nějaký čas se v šampionátu superbike spekulovalo o tom, zda Jonathan Rea, kterému letos vyprší smlouva u Kawasaki, bude chtít u této japonské továrny pokračovat i v dalších letech, nebo se poohlédne po jiném angažmá, nebo začne uvažovat o konci své závodní kariéry.

Nyní už je jasné, že britský jezdec se závoděním končit nehodlá, naopak má mnoho motivace do dalších let a chce pokračovat v závodění v barvách Kawasaki. Před několika dny bylo oznámeno, že Rea bude jezdit u továrního týmu této značky další dvě sezony.

„Můj tým je mojí rodinou. Mám každého v týmu rád jako členy své vlastní rodiny a takové vztahy se v závodním sportu hodně počítají. Mé velké uznání má každý člověk v týmu, a to od lidí z Provec Racing, všech inženýrů v Japonsku, až po každého v rodině Kawasaki. Jsem nadšený a zvědavý, čeho můžeme v dalších dvou sezonách dosáhnout,“ okomentoval Rea své setrvání u Kawasaki.

Jezdecká dvojice u Kawasaki už je tedy vyřešená, neboť, jak bylo oznámeno už dříve, v týmu bude příští rok pokračovat i Alex Lowes.

Další tým, který bude v sezoně 2023 bez jezdecké změny, je BMW Motorrad. Krátce po tiskové zprávě z Kawasaki vyšla i tisková zpráva od BMW, která oznamovala setrvání Michaela van der Marka a Scotta Reddinga. To, že Scott Redding zůstane u BMW i další rok, bylo už nějaký čas známé, ale setrvání van der Marka bylo definitivně oznámeno až nyní.

Nizozemský závodník letos prožívá komplikovanou sezonou, protože většinu zatím strávil mimo svůj závodní motocykl, a to kvůli několika různým zraněním.

Neztrácí však víru, že se letos vrátí do plné kondice a příští rok se mu snad nepříjemnosti vyhnou.

Zatím to vypadá, že rok 2023 nebude rokem velkých změn. Svou letošní sestavu totiž plánují nechat příští rok také u týmu Pata Yamaha, kde již dříve bylo oznámeno setrvání Topraka Razgatliogla a Andrey Locatelliho.

Také Álvaro Bautista je po svém návratu k Ducati spokojený a oznámil setrvání v týmu Aruba i pro rok 2023.

Pro rok 2023 už byli oficiálně potvrzeni také Iker Lecuona v týmu HRC, Philipp Oettl v týmu GoEleven a Luca Bernardi v týmu Barni.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »