Čtrnáct vozů Mercedes AMG GT3 pojede ve 24 hodinovém závodě ve Spa

Čtrnáct vozů Mercedes AMG GT3 pojede ve 24 hodinovém závodě ve Spa

 
  

Okruh de Spa-Francorchamps v belgických Ardenách bude od 28. do 31. července opět dějištěm legendárních TotalEnergies 24 hodin ve Spa. Seznam účastníků největšího závodu GT3 na světě v letošním roce zahrnuje 66 vozidel od devíti známých výrobců, soutěžících v pěti různých třídách. Mercedes-AMG Customer Racing v 74. ročníku závodu usiluje o maximum ve všech individuálních klasifikacích, a proto do závodu vysílá působivou sestavu 14 vozů Mercedes-AMG GT3. Týmy Mercedes-AMG AKKODIS ASP, GetSpeed ​​​​a GruppeM odstartují na prestižní 24hodinovce v kategorii Pro a dostanou rozšířenou tovární podporu z Affalterbachu.


236 jezdců, 66 vozidel a devět výrobců – 74. ročník slavné TotalEnergies 24 Hours of Spa opět potvrzuje svou pověst největšího závodu GT3 na světě. Akce na unikátním okruhu Circuit de Spa-Francorchamps, který byl v březnu mírně upraven, opět slibuje 24 hodin vzrušujícího a prvotřídního motorsportu. 

Stejně jako v předchozích letech se mistrovské body udělují jak v Intercontinental GT Challenge, tak za umístění po šesti, dvanácti a dvacetičtyř hodinách v GT World Challenge Europe.

Devět let po posledním celkovém vítězství na TotalEnergies 24 Hours of Spa chtějí týmy Mercedes-AMG Customer Racing Teams i letos konečně dosáhnout co nejlepšího výsledku. Za tímto účelem vysílá značka výkonných a sportovních vozů do závodu v roce 2022 14 špičkových Mercedes-AMG GT3, které jsou rozděleny do pěti různých tříd Pro, Pro-Am, Gold, Silver a Bronze. Je to jediný výrobce, který je zastoupen ve všech jednotlivých hodnoceních. Tři profesionální vozidla získají pro tuto akci rozšířenou tovární podporu a příponu „Mercedes-AMG Team“.

Mercedes-AMG Team GetSpeed ​​​​bude usilovat o vytoužené celkové vítězství s vozem číslo 2 a zkušenými jezdci Maximilianem Götzem, Steijnem Schothorstem a Lucou Stolzem. U příležitosti 55. výročí Mercedes-AMG zdobí GT3 Mercedes-AMG Team GruppeM startovní číslo 55. 

„Společně s Nürburgringem je pro mě 24hodinový závod ve Spa vrcholem roku. Dokázal jsem zde vyhrát již dříve v roce 2013 – a přesně to je nyní opět ten velký cíl. Jsem přesvědčen, že to může fungovat. S Lucou Stolzem a Steijnem Schothorstem mám po boku rychlé kolegy a díky dvojitému pódiu na Nürburgringu už tým ukázal, že má vše, co je potřeba, aby takový závod úspěšně dokončil.“ řekl o závodě Maximilian Götz. 

Tři jezdci DTM Maximilian Buhk, Maro Engel a Mikaël Grenier se střídají v kokpitu. Třetí výkonné vozidlo poskytuje Mercedes-AMG Team AKKODIS ASP, který v posledních dvou závodech startoval z pole position. Jules Gounon, Daniel Juncadella a Raffaele Marciello, kteří v této sestavě pojedou celou sezónu GT World Challenge Europe Endurance Cup, chtějí konečně svůj vynikající výkon v kvalifikaci proměnit ve vítězství.

„V posledních letech jsme měli tempo pro celkové vítězství. Ukázaly to i naše pole position v letech 2020 a 2021. Bohužel jsme ve Spa nikdy neměli štěstí na naší straně. Všechno dobré ale přichází ve třech a proto věřím, že tentokrát můžeme být ve vedení až do konce. Jules, Daniel a já jsme dobře nacvičený tým a i loni jsme zde spolu soutěžili. Cítíme se dobře připraveni na 24hodinový závod se všemi jeho výzvami.” sdělil Raffaele Marciello. 

Slavný závod odstartuje 30. července. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »