Nick Cassidy je zpátky v DTM, ze svého výkonu má radost

Nick Cassidy je zpátky v DTM, ze svého výkonu má radost

 
  

Nick Cassidy říká, že je „opravdu potěšen“ potenciálem, který ukázal při svém prvním závodě v DTM v roce 2022 na Lausitzringu, přestože získal pouhé dva body.


Nick Cassidy debutoval v DTM s týmem Red Bull Ferrari vedeným AF Corse v loňském kole na Norisringu místo Alexe Albona. Letos je součástí týmu na celou sezonu. Úvodní závod musel vynechat kvůli povinnostem u týmu Envision racing ve Formuli E.

Místo něj startovala legenda rally, Sebastien Loeb, ve svém prvním závodě GT3 od roku 2013. Seb v Portimau dojel na 16. a 18. místě.

Po návratu do týmu na Lausitzring se Cassidy kvalifikoval do prvního závodu na 12. místě a skončil devátý. Poté se kvalifikoval jako sedmý do druhého závodu, který bohužel ho nedokončil. 

Cassidy však prohlásil, že je s víkendem spokojený s ohledem na své omezené zkušenosti s GT3, protože sdílel auto s Loebem na jeho třídenním předsezónním testování.

„Měl jsem dva defekty ve stejném kole a do konce zbývaly asi čtyři kola, takže to bylo na h***o,” řekl v neděli po závodě.

„Ve skutečnosti jsem měl v pneumatikách dva šrouby, trosky, takže to není chyba Michelinu, ani týmu, prostě smůla.

Ale abych byl upřímný, svým způsobem jsem docela spokojený, protože jsem měl pocit, že jsme v sobotu odvedli dobrý závod.

Tady jsou nejlepší borci z GT3 na světě – pole je pro jezdce v těchto autech neuvěřitelné – a v těchto autech jezdí každý víkend. Takže první víkend byl opravdu solidní, myslím si z hlediska tempa a výkonu, a doufám, že letos dokážeme nějaké velké věci.”

Týmového kolegu Felipeho Fragu vyřadil ze sobotního závodu defekt, v neděli zabránil v účasti dramatický požár v kvalifikaci. Brazilec rychle zareagoval, stáhl auto z trati a pomohl tra´tovým maršálům uhasit plameny.

Při vysvětlování incidentu televizním štábům před nedělním závodem řekl: „Nebyl to velký problém, jen jsem běžel, abych se pokusil uhasit oheň.

A není to hrdinský akt, pokusit se zachránit auto je podle mého názoru úkolem každého pilota. Pokud jejich auto hoří, musíte se pokusit pomoct. Teď je auto zničené a je mi líto týmu.

Do konce je ale ještě hodně závodů a už jsme ukázali, že máme výkonnost a jsem si jistý, že v Imole budeme nahoře.”

Další víkend DTM proběhne na italské Imole 17-19. června.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »