Ducati zpět ve WSSP a rovnou na podiu

Ducati zpět ve WSSP a rovnou na podiu

 
  

Továrna Ducati se od letošní sezony začala opět objevovat v mistrovství světa supersport. Její návrat po letech do této kategorie byl povedený, hned během prvního závodního víkendu sezony mohl tento italský konstruktér motorek slavit zisk podia.


Mistrovství světa supersport prošlo před touto sezonou úpravou pravidel. Díky tomu se na rošt dostaly tři nové typy motocyklů a jedním z nich byla Ducati Panigale V2.

Návrat Ducati ocenila spousta týmů a nakonec se v letošním poli objevuje 6 různých týmů, ve kterých závodí 7 různých jezdců. Takže tato továrna má na startovním roštu slušné zastoupení.

Během úvodního závodního víkendu WSBK na okruhu MotorLand Aragón, který se jel během druhého dubnového víkendu, si z jezdců Ducati nejlépe vedl Nicolò Bulega, který závodí pro tým Aruba.it Racing. Tento tým fanoušci znají ze svého dlouholetého působení v hlavní kategorii superbike. Letos barvy tohoto týmu hájí Álvaro Bautista a Michael Ruben Rinaldi.

Nicméně, v kategorii supersport si Bulega, pro kterého šlo o jeho první závodní víkend v supersportech, když přestoupil z paddocku Grand Prix a z kategorie Moto2, vedl velmi dobře. Během sobotního závodu skončil na pátém místě.

V nedělním závodě to vypadalo na úplně stejné místo. V závěru závodu však kvůli technickým problémům musel ze třetího místa odstoupit Can Öncü s Kawasaki. Na průběžnou podiovou pozici se tak posunul výborně jedoucí Glenn van Straalen s motocyklem Yamaha, ale Bulega předvedl skvělý závěr a v posledních metrech závodu nizozemského jezdce dokázal předjet. Bulega tak vybojoval své první podiové umístění v této kategorii.

Díky tomu dostal Bulega motocykl Ducati na stupně vítězů v kategorii supersport poprvé po 14 letech. Poslední podium slavil ve Valencii v roce 2007 Gianluca Nannelli. Tenkrát skončil třetí na motocyklu typu 749R.

„Byl to velmi dobrý závod,“ řekl Nicolò Bulega po závodě oficiálním stránkám WSBK. „Během zimy tým pracoval opravdu dobře. Odvedli jsme dobrou práci, protože motocykl je nový, neměli jsme žádná data, takže jsme přijeli sem pouze s motocyklem.“

„Mám z toho radost,“ sdílel italský jezdec své pocity po podiovém úspěchu. „Odvedli jsme dobrou práci a já jsem zvědavý na další závody. Měli jsme štěstí, protože Öncü se svým motocyklem zastavil. Viděl jsem, jak byl na cílové rovince naštvaný. Nakonec, je to podium. Musíme tohle podium brát a nesmíme přestat pracovat, protože jsou tu věci, které musíme zlepšit.“

A co říká na to, že dostal Ducati na stupně vítězů poprvé od roku 2007?

„To je opravdu speciální. Ducati se vrátila zpět do kategorie supersport a jejich první podium je se mnou, to je úžasné. Musíme pracovat, protože nebojujeme o vítězství a o to, co chceme a proč jsme zahájili tento projekt. Chceme bojovat o vítězství. Musíme se zlepšit a tvrdě pracovat.“

Nicolò Bulega i Ducati budou mít další šanci pokusit se zabojovat o podium během tohoto víkendu, kdy se bude závodit v Assenu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »