Audi odhaluje týmové kolegy Valentina Rossiho

Audi odhaluje týmové kolegy Valentina Rossiho

 
  

Tým WRT zahájí velký útok na letošní GT World Challenge ve snaze udržet si prvenství, které stáj vyhrála v roce 2021.


Vedoucí tým Audi získal pět celkových titulů z možných šesti v minulém období a v roce 2022 se jednoznačně uchází o ještě více, s programem Sprint Cupu pro pět vozů a čtyřmi přihláškami do Endurance Cupu potvrzenými pro nadcházející kampaň.

Vlajková loď #32 zůstává oproti minulému období nezměněna. Úřadující absolutní šampioni Dries Vanthoor a Charles Weerts pojedou znovu celou sezónu, kdy by si mohli zajistit nevídaný třetí Sprint Cup v řadě za sebou, s kolegy z továrny Audi, Kelvinem van der Lindem, se k nim připojí v Endurance Cupu.

Velkou novinkou mimo sezónu bylo přidání legendy MotoGP Valentina Rossiho do stáje WRT. Nyní bylo potvrzeno, že Ital bude sdílet svůj #46 Team WRT Audi s Frédéricem Vervischem ve všech 10 závodech, přičemž Nico Müller doplní trojici pro Endurance Cup. Oba jezdci již dříve soutěžili ve WRT, Müller je pravidelným účastníkem TotalEnergies 24 Hours of Spa.

Audi č. 30 pojede v Silver Cupu celou sezónu. Benjamin Goethe se vrací na třetí sezónu s týmem WRT, zatímco Thomas Neubauer se k němu připojí na celou kampaň a Jean-Baptiste Simmenauer doplňuje trojici v kolech Endurance Cupu. Číslo 31 bude také bojovat o Silver Cup s navrátilcem ze série Diegem Menchacou, britským absolventem GT Lewisem Proctorem a zkušeným Finlayem Hutchisonem soutěžícím v kolech Endurance. K poslednímu jmenovanému se připojí partner, který bude potvrzen ve Sprintu.

Číslo 33 spustí rozdělený program. V Endurance bude soutěžit v nové třídě Gold Cup s vracejícím se Ryuichiro Tomitou, ke kterému se připojí francouzští bratři Arnold a Maxime Robin. Ve Sprint Cupu se stane položkou Pro, ke zmíněnému Jean-Baptiste Simmenauerovi se připojí tovární eso Audi Sport Chris Mies.

Team WRT je nejúspěšnějším závodem ve Fanatec GT World Challenge Europe poháněný historií AWS s bezkonkurenčními 28 celkovými tituly týmů a jezdců. Belgický outfit byl obzvláště dominantní ve Sprint Cupu a je také trvalým uchazečem o vítězství v TotalEnergies 24 Hours of Spa.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »