Formule 3 v Belgii: Doohan bere 2 vítězství!

Formule 3 v Belgii: Doohan bere 2 vítězství!

 
  

Šampionát formule 3 minulý víkend zavítal na belgický okruh Spa – Francorchamps, kde na vrcholném stupínku na pódiu přivítal Australského Jacka Doohana dokonce dvakrát. Vedoucí šampionátu, Dennis Hauger, si za celý víkend připsal pouhých 6 bodů. Bodový rozdíl mezi těmito dvěma jezdci je nyní pouhých 25 bodů. 


Jacku Doohanovi se povedlo tento víkend výrazně stáhnout Dennise Haugera ve vedení šampionátu. V pátek si vybojoval pole position, což znamenalo že do prvního závodu startoval dvanáctý. Dvanáctý také skončil a po té přiznal, že jeho cílem bylo udržet si dvanáctou příčku, aby i do druhého závodu startoval z prvního místa. Ve druhém i třetím závodě si udržel první místo, tudíž si připsal rovnou 2 výhry. Z celého víkendu si tedy odváží 44 bodů. 

Vedoucí šampionátu, Dennis Hauger, naopak neměl příliš dobrý víkend, tak jako všichni jezdci týmu Prema. Všichni 3 piloti se kvalifikovali až do druhé desítky a nepříznivé belgické počasí jim moc nevyhovovalo, což jim zkomplikovalo všechny tři závody. Za celý víkend si tým Prema odváží pouhých 8 bodů, z čehož 6 patří Haugerovi a 2 Leclercovi. 

Český tým ve formuli 3 oznámil před závody ve Spa své nové dva piloty, Reshad de Gerus a Enzo Fittipaldi opustili tým a jako noví jezdci byli oznámeni Hunter Yeany a Zdenek Chovanec. Zdenek sice jezdí pod portugalskou vlajkou, jelikož má portugalskou licenci, ale jak jméno napovídá, má české kořeny a dokonce v České republice několik let žil. Jeho debut opravdu nebyl lehký, ale to Zdenka nijak neodradilo.

,,Byl to pro nás opravdu těžký víkend, poprvé v autě a ve vlhkých podmínkách kolem Spa, ale každopádně mě docela potěšilo tempo, když pomineme chyby, kterých jsem se během závodů dopustil. Tým odvedl úžasnou práci, užili jsme si spoustu zábavy a nejdůležitější je, že jsme se toho hodně naučili. Těším se na závod v Zandvoortu a doufám že tam bude sucho.” sdělil nám Zdenek po jeho náročném víkendu. 

Lorenzo Colombo se tento víkend v prvním závodě konečně dostal k své první výhře, po té, co mu jeho neoficiálně první byla odebrána na Maďarském Hungaroringu. V dalších dvou závodech bohužel už nebodoval. 

Český jezdec Roman Staněk se po druhé za tuto sezonu postavil na stupně vítězů, vyrovnal tím svůj osobní rekord z Maďarska. Do prvního závodů tohoto víkendu startoval ze třetí příčky, kterou se mu podařilo udržet i přes usilovný tlak od Frederika Vestiho. 

V neposlední řadě stojí za zmínku i výkony Victora Martinse, který se po 5 závodech bez bodů konečně dostal zpět, a to i na podium. Za celý víkend si připsal 30 bodů a momentálně je v šampionátu čtvrtý s 96 body. 

Šampionát formule 3 tedy stále vede Dennis Hauger, 25 bodů za ním je na druhém místě Jack Doohan a třetí je Frederik Vesti, 22 bodů za Doohanem. Předposlední závodní tohoto šampionátu se bude konat již tento víkend na Holandském Zandvoortu. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »