FIA Girls on Track: Mladé slečny na cestě za prací v motorsportu

FIA Girls on Track: Mladé slečny na cestě za prací v motorsportu

 
  

V posledních pár letech se čím dál tím více mluví o nedostatečné genderové rovnováze v Motorsportu. FIA Girls on Track je organizace, která vznikla za účelem seznámit mladé holky s různými druhy práce v motorsportu, čímž by se zvýšil zájem o práce u žen. 

Ke konci šampionátu Formule E v Londýně a Berlíně, FIA Girls on Track uspořádala den plný workshopů a dalších různých velice zajímavých aktivit pro holky od 8 – 18 let. Jelikož spadám do této kategorie, tak jsem se akce v Berlíně rozhodla zúčastnit. 

První půlku dne tvořilo spoustu zajímavých workshopů o inženýrství a žurnalistice v motorsportu, ale také různé přednášky např. o udržitelnosti formule E. Odpoledne nás čekala návštěva media centra a ředitelství závodu, po té jsme navštívili pitlane a nahlédly dovnitř garáže Rokit Venturi Racing. 

Celá akce byla doprovázena spoustou návštěv od různých zaměstnanců formule E, kteří nás seznamovali s jejich prací a jak se k ní dostali, včetně některých pilotů.

FIA Girls on Track je projekt, ve kterém spousta lidí vidí velkou budoucnost co se týče holek, které by chtěli pracovat v motorsportu. Takovéto akce, ale i online workshopu jsou čím dál tím častější, což jen potvrzuje zájem mladých holek o vzdělávání se o jejich potenciální budoucnosti. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »