Formule 3 ve Francii: Hauger a Martins bojovali o vedení v šampionátu do posledního kola

Formule 3 ve Francii: Hauger a Martins bojovali o vedení v šampionátu do posledního kola

 
  

Formule 3 ve Francii přivítala 2 nové vítěze a ukázala úžasné bitvy o stupně vítězů a vítězství mezi jezdci. Po dvou dramatických závodech přišel na řadu třetí, kde se jezdci museli potýkat s deštěm.


Dennis Hauger opět zažil bodově přínosný víkend, celkově si z Francie odváží 32 bodů a vedení v průběžném pořadí šampionátu. V prvním závodě sice získal jen dva body, ale v těch dalších dvou se postavil na stupně vítězů. Celý víkend sváděl úžasné boje s Martinsem o vedení v šampionátu, avšak tlak ustál a momentálně má šestibodový náskok nad mladým Francouzem. 

Očekávání od Victora Martinse, nového člena akademie Alpine, byla před sezonou opravdu veliká. Martins ale opět nezklamal, zatím v každém závodě boduje a na stupních vítězů stál ve všech třech závodech tento víkend. 

Jack Doohan je momentálně ve své druhé sezoně ve formuli 3 a v hlavním závodě ve Francii si vybojoval svou první výhru. Většinu závodu vedl Dennis Hauger, avšak ke konci se Doohanovi povedlo přebrat vedení, což ho také posunulo na třetí místo v průběžném pořadí šampionátu.

Mezi jezdce, kteří se od posledního víkendu zlepšili, patří bez pochyby Arthur Leclerc, ne však pro svůj bodový přínos, ale za svou rychlost a předjíždění. V kvalifikaci měl potíže, tudíž do prvního a třetího závodu startoval ze třicátého místa. První závod dojel na dvanáctou příčku, takže se mu podařilo předjet 18 aut a ještě k tomu si vybojoval pole position do druhého závodu. Start do druhého závodu byl velice povedený a Leclerc si udržel vedení po celou dobu, za výhru si připsal 15 bodů. Ve třetím závodě skončil 13, tudíž se mu opět podařilo předjet více než polovinu pole. I přes výhru a úžasné předjížděcí manévry, Leclerc je v šampionátu zatím jedenáctý s pouze patnácti body. 

Naopak Frederik Vesti neměl příliš dobrý víkend, v pátek si sice připsal 4 body za vyhranou kvalifikaci a do třetího závodu startoval první, ale za celý víkend získal pouhých 13 bodů. V prvním závodě nebodoval, ve druhém dojel sotva desátý a v tom posledním se mu nepodařilo udržet první příčku. V průběžném pořadí je prozatím na osmém místě, což není to, co se od něj očekávalo, protože minulý rok bojoval o výhru celého šampionátu. 

Alex Smolyar bodoval ve všech třech závodech tento víkend, s tím že dokonce i vyhrál, je tedy prvním letošním dvojitým vítězem ve formuli 3. V průběžném pořadí je šestý, pouhý jeden bod za Olli Caldwellem. 

Olli Caldwell také ztratil cenné body. V prvním závodě dojel desátý, ve druhém závodě se mu nepodařilo ubránit třetí pozici před Martinsem a poslední závod vůbec nedojel. V hlavním závodě Brit kolidoval, avšak nevíme, co přesně kolizi způsobilo. Caldwell tvrdí, že do něj narazil Caio Collet, ale z onboard záznamů to vidět není. 

Víkend ve Francii opět zamíchal pozice v průběžném pořadí šampionátu, ale Hauger si své první místo vzít nenechal. Martins naopak ukazuje, že šampionát přišel vyhrát. Další víkend formule 3 bude v Rakousku od 2-4. července. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »