Predikce pro sezonu formule 1 2021

Predikce pro sezonu formule 1 2021

 
  

Pojďme se trochu pobavit. Dám dohromady má očekávání od nadcházející sezony formule 1 a uvidíme, jak moc se trefím. Pokusím se zároveň vysvětlit, proč si myslím, že se tak stane, a na konci roku se dost možná hodně zasmějeme tomu, jaká byla realita!


McLaren vyhraje první závod od GP Brazílie 2012

Poměrně děsivé, když vidíme rok 2012 jako poslední, kdy McLaren zvítězil v závodě. V loňské sezoně tomu bylo pro stáj z Wokingu poměrně blízko na italské Monze, když Carlos Sainz dojel těsně druhý za Pierrem Gaslym.

Sainz také vedl chvíli po startu v Portugalsku a tím ukázal, že se stáj stále posouvá nahoru.

McLaren má výhodu i nevýhodu v tom, že bude nasazovat od letošního roku opět motory Mercedes. Důležité ale bude správně upravit šasi, chlazení a tak podobně. Není to snadná věc, o čemž se přesvědčil tým s Hondou.

Jiný management, než před pár lety a navíc příchod Daniela Ricciarda od Renaultu by mohl hodně McLarenu pomoct. Pokud bude nějaký chaotický závod, jako jsme viděli loni, tak se můžeme těšit na vítězství oranžových.

Alonso se vrátí po letech na pódium

Španěl ohlásil po dvou letech návrat do kokpitu formule 1, přičemž hodně testoval. Renault měl dokonce možnost “půjčit” Alonsovi jak monopost ze sezony 2018, tak 2020.

Stoupající forma Renaultu / Alpine bude znát. Ricciardo tvrdil, že už loni pomohl Alonso v některých věcech, což vyneslo týmu i troje stupně vítězů v druhé polovině sezony. Dvojnásobný mistr světa formule 1 určitě nic ze své rychlosti neztratil, takže nyní to bude hlavně na jeho stáji, jestli se po minimální změně pravidel nezhorší.

Pérez získá více stupňů vítězů, než loni Albon

Sergio Pérez získal stejný počet pohárů i v sezoně 2020, přestože byl Red Bull rychlejší, než Racing Point. S příchodem Mexičana k býkům se ale všechno může změnit, jelikož poprvé v kariéře bude mít vůz, který může vítězit v závodech.

Kromě toho Max Verstappen získal dvě vítězství, takže pro Péreze bude naděj i na zisk jeho dalšího poté, co byl první v loňské GP Sachíru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »