GT Winter Series: Tři závodní víkendy a česká účast

GT Winter Series: Tři závodní víkendy a česká účast

 
  

Letošní sezona zimní GT série bude hostit celkem tři podniky. Jezdci se dvakrát podívají do portugalského Portimaa a na velké finále do španělského Aragónu.

První Portimao se jede o víkendu 23.-24. ledna, přičemž jezdci absolvují celkově tři závody. Poslední z nich bude nemistrovský, kde se budou ale jezdci mezi sebou střídat s povinnou zastávkou v boxech. To samé se bude opakovat 16.-17. února. Poté se týmy a jezdci přesunou na Motorland Aragón, to všechno během prvního březnového víkendu.

Očekává se, že se budou závodníci střídat závod od závodu, jelikož původně se pouze v zimě s vozy GT testovalo, ale později se organizátoři rozhodli přidat i závody.

Startovat bude celkem šest kategorií vozidel, mimo jiné GT3, GT4 a prototypy. KTM přiveze do Portugalska prakticky finální podobu dlouho chystaného X-BOW GTX, zároveň s tovární závodnicí Laurou Kraihamer.

Co se týká české stopy, Gabriely Jílkové, tak ta pojede všechny podniky GT Winter Series. Všechny závody ale nikoliv, jelikož se bude ve voze střídat s týmovým kolegou Robertem Haubem. Z logiky věci tak odjede jeden závod Jílková, druhý Haub a třetí společně.

GT Winter Series se pravděpodobně nebude vysílat jako klasický přenos v televizi nebo na YouTube, nicméně Jílková slíbila, že bude vše streamovat na svém Twitchi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »