Pět písniček o jezdcích F1, je mezi nimi i česká

Pět písniček o jezdcích F1, je mezi nimi i česká

 
  

Oficiální znělka formule 1 je fanoušky milována po celém světě. Nicméně i samotní závodníci dostali své písničky od obdivovatelů.


DJ Visage – Schumacher

Který fanoušek by neznal tuhle písničku, kde se stále ozývá “Schumacher”? Vznikla už v roce 1998 od Martina Siga, tedy v době, kdy ještě závodník měl stále dva mistrovské tituly. Michael Schumacher ist Weltmeister.

Melendi – El Nano

Písnička z roku 2005 o španělském závodníkovi. Fernando Alonso tehdy ve své rodné zemi strhl “Alonsomanii”, kterou doplnila i tato neoficiální hymna.

Pitstop Boys – Super Max

Fanoušci Maxe Verstappena samozřejmě nemohli zůstat pozadu. Hned po vítězství v GP Španělska roku 2016 se objevil tento hit, který už slyšel i samotný Max a Lando Norris se nad ním často baví.

Robbie Williams – Supreme

Hudební klip věnovaný trojnásobnému mistrovi světa formule 1 Jackiemu Stewartovi. Samotný zpěvák Williams se v hudebním klipu představuje jako soupeř Stewartovi.

Písnička z roku 2000 sklidila obrovský úspěch ve světě, kde se často umisťoval v top 10 v hitparádách.

Francois Cevert – Pacifik/Helena Maršálková

Album Půlnoc na řasách z roku 2000, kde zpívá česká kapela Pacifik je věnovaná zesnulému Francoisovi Cevertovi. Cevert tragicky zahynul v sezoně 1973 na okruhu Watkins Glen.

3 thoughts on “Pět písniček o jezdcích F1, je mezi nimi i česká

  1. před drahnými lety jsem slyšel v rozhlase písničku, ve které zaznělo že letěl na rogalu jako Patrick Depailler. Od té doby jsem jí neslyšel, ani nikde nenašel. Nevíte co je to za písničku?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »