Räikkönenův manažer Steve Robertson dříve závodil v BTCC, helmu pověsil předčasně na hřebík

Räikkönenův manažer Steve Robertson dříve závodil v BTCC, helmu pověsil předčasně na hřebík

 
  

Britský rodák Steve Robertson je známý ze světa formule 1 jako úspěšný manažer Kimiho Räikkönena a dříve i Jensona Buttona. Jeho příběh v motorsportu ale začal trochu jinak.


Roberston od malička miloval rychlé vozy a chtěl se také stát závodníkem, což se mu splnilo. Dokonce se dostal až do britské formule 3, kde dokončil celkově třetí v roce 1990.

Bývalý závodník dokonce přešel do Ameriky, kde závodil v doprovodné sérii IndyCar zvané Indy Lights. Ani tam si ale nevedl zle, jelikož se stal v první sezoně nováčkem roku a následujícího roku získal sedm vítězství a celkový titul. Bohužel patří pouze k pár lidem, kteří nepostoupili do hlavní série IndyCar (tehdy Champ Car). Následoval rok volna, ale poslední příležitost se naskytla.

Podobně jako Nigel Mansell, tak i Robertson se vrátil zpátky do Velké Británie, kde startoval v domácím BTCC s vozem Ford Mondeo. Sezona 1996 se mu ale nepodařila, jelikož vůz nebyl zkrátka konkurenceschopný. Celkově skončil dvacátý a pravděpodobně i to bylo důvodem, proč ve své závodní kariéře nadále nepokračoval.

Robertson se tak připojil ke svému otci Davovi, který byl manažerem mladých závodních jezdců. Manažeři si během závodění ve formuli Renault všimli neznámého kluka jménem Kimi Räikkönen a zbytek, jak se říká, je už historie.

Räikkönen a Robertson společně založili v roce 2004 závodní tým v britské formuli 3 pod názvem Räikkönen Robertson Racing. V současnosti se tým jmenuje Double R Racing a pomáhá mladíkům nabrat zkušenosti a postupovat dále v kariéře především ve Velké Británii.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »