ADAC GT Masters chce odloženou sezonu zahájit na mosteckém autodromu

ADAC GT Masters chce odloženou sezonu zahájit na mosteckém autodromu

 
  

Coronavirus má vliv všechny závodní šampionáty, takže výjimkou není ani největší německý šampionát vozů GT. ADAC GT Masters bylo odloženo o několik měsíců, ale nyní promotér odhalil možný kalendář.


Promotér šampionátu přinesl hned dvě pozitivní zprávy. První z nich je ta, že by se mělo odjet všech sedm naplánovaných závodů. Druhá je ta příjemnější pro českého fanouška. Celá sezona začít na Autodromu Most a to o víkendu 31.7. – 2.8. 2020.

Oficiální stránka zatím prezentovala předběžné termíny s tím, že může Autodrom Most nahradit ještě německý Lausitzring, který pro českého fanouška také není daleko.

Následovat by měl o čtrnáct dní později Nürburgring a hned týden na to holandský okruh Zandvoort. Finále bude tam, kde se mělo původně všechno začínat, tudíž na Oscherslebenu.

K vozům GT3 se připojí i doprovodné šampionáty ADAC GT4 Germany a ADAC TCR Germany. Vozy TCR by měly doprovázet nejvyšší kategorii u všech závodních víkendů, ale GT4 jeden závod vynechají. Podle původního plánu neměly být vozy GT4 právě na mosteckém okruhu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »