Felipe Massa přišel v Maďarsku o vítězství v předposledním kole, stálo ho to titul

Felipe Massa přišel v Maďarsku o vítězství v předposledním kole, stálo ho to titul

 
  

V minulosti se několikrát stalo, že jasné vítězství pilota bylo zmařené pro technický problém v posledním kole. Po zkušenostech Kimiho Räikkönena nebo Nigela Mansella se dalším stal i Felipe Massa.


Bitva o titul v sezoně 2008 mezi Lewisem Hamiltonem a Felipem Massou nabírala na obrátkách.

Pilot Ferrari byl v životní formě a po Německu, kde se nechal Hamiltonem připravit o vítězství musel předvést něco speciálního. V kvalifikaci skončil Massa za oběma McLareny, ale závod přinesl úplně něco jiného.

Odstartovalo se a Ferrari mělo excelentní start, po vnější straně první zatáčky Massa předjel Hamiltona a dostal se do vedení. Brazilec budoval svůj náskok, který se dostal až na třicet vteřin, jelikož druhý Hamilton dostal defekt přední levé pneumatiky.

Blížil se cíl závodu a Ferrari už připravovalo vlajky na oslavu vítězství v cíli, ale v nájezdu do předposledního kola Massovi začal hořet motor. Vozu F2008 praskla ojnice motoru a bylo hotovo. Zdrcený Massa tak přišel o deset bodů za vítězství, které mu ke konci sezony extrémně chyběly.

Z vítězství se radoval ten třetí vzadu, Heikki Kovalainen s druhým McLarenem. Pro finského závodníka to bylo jediné vítězství kariéry, které rozhodně nikdo nečekal. Hamilton i přes defekt závod dojel na pátém místě, čímž zvýšil náskok v celkovém pořadí.

Před Massu se ještě v celkovém pořadí posunul i týmový kolega Kimi Räikkönen. Přesto se odstoupený závodník nevzdával a během následujícího závodu ve Valencii jednoznačně zvítězil.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »