Porsche #6: Spa pro nás bude něco mezi, výhru neočekáváme

Porsche #6: Spa pro nás bude něco mezi, výhru neočekáváme

 
  

Porsche s číslem 6, s posádkou Estre-Vanthoor-Lotterer vyhrálo první závod v Kataru, na Imole byli druzí. Momentálně vedou v šampionátu, do víceméně domácího závodu ve Spa vstupují se „střízlivým optimismem,” říká Lotterer.


Porsche #6 je jedním z favoritů na titul v letošní sezoně WEC. Třetí kolo šampionátu v belgickém Spa je nejen domácím závodem pro Laurense Vanthoora, ale i Andrého Lotterera, který i přes své německé občanství v Belgii vyrůstal. Do víkendu však vstupuje celá posádka klidně, žádné zvýšení tlaku nepociťují. 

„Imola byla velmi jiná než Katar a Spa, rozhodně jsme nebyli nejrychlejší, ale i tak jsme podali skvělý výkon. Katar nám velmi vyhovoval. Spa bude někde uprostřed. Spa je místo, kde potřebujete dobrý přítlak a rychlost, ale také schopnost ovládat pneumatiky a nehavarovat v náročných zatáčkách,” řekl Kevin Estre. 

„Dosud jsme byli velmi silní, v Imole i v Kataru a obě jsou velmi odlišné tratě, možná ve Fuji budeme silní také. Nerad dělám předpovědi, je to tak těžké,” sdělil naopak Vanthoor.

André Lotterer zdůraznil, že je důležité být sevědomý, ale střízlivě: „Snažíme se být sebevědomí, ale stále pokorní, což nás udržuje ve střehu, abychom z našeho balíčku mohli vytěžit maximum. V Kataru jsme byli favorité, v Imole ne. Doufám, že i tady budeme na vrcholu, nevím, jak to bude. Jsme přesvědčeni, že zde dokážeme udělat to nejlepší.

Sice to je můj domácí závod, ale žádný přidaný tlak necítím, jsme neustále pod tlakem, už od mala, takže nic nového. Je důležité být sebevědomý, ale pokorný.”

Velkým tématem, nejen tohoto víkendu, v Hypercars jsou nahřívací dečky na pneumatiky. Vanthoor s jejich zrušením souhlasí: „Nemít možnost používat dopředu nahřáté pneumatiky je rozhodně ošemetná věc, ale mám tuto výzvu rád, jsem pro toto rozhodnutí je zrušit. Ale management pneumatik jako takových bude tento víkend velmi důležitý, určitě velké téma po závodě.

André Lotterer si na dopředu zahřáté pneumatiky potrpí: „Jako piloti preferujeme nahřívače pneumatik, ale v tomto nemáme na výběr, takže si nemůžeme stěžovat.”

I přes to si však spoustu jiných pilotů na tuto změnu, který proběhla už běhém loňské sezony, stěžuje a nesouhlasí s ní.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »