Project 1 vyhlásil bankrot

Project 1 vyhlásil bankrot

 
  

Bývalí vítězové šampionátu FIA WEC GTE AM a 30letí závodní veteráni Project 1 Motorsport potvrdili, že v Německu vyhlásili bankrot.


Tým se připojil k FIA WEC v roce 2018 a ve svém debutovém roce obsadil týmy a jezdce GTE Am s Patrickem Lindseym, Jorgem Bergmeisterem a Egidiem Perfettim.

Tým, který byl založen v roce 1993 jako Tolimit Motorsport, získal 18 hlavních titulů Porsche jedné značky a nesl hrdý titulek jako nejúspěšnější tým v závodech Porsche jedné značky do své éry GTE.

Project 1 pokračoval v provozu vozů Porsche 911 RSR ve WEC až do poslední sezóny v loňském roce a přidal programy GT3 v DTM s BMW spolu s úspěšnými projekty GT4 a BMW M2 Cup. V rámci ADAC GT4 Germany startoval pro tým loni i Čech Michal Makeš.

Poté, co nebyl Porsche Project 1 vybrán do FIA WEC v LMGT3, byl nucen hledat jiné programy a soutěžil se ctí až před 20 týdny v asijské sérii Le Mans, kde získal tři umístění v top 10.

Prohlášení týmu zní takto:

Po četných diskusích s investory, výrobci, partnery a přáteli se nám nepodařilo dosáhnout pozitivního výsledku pro pokračování našich společností Project 1 Motorsport a Project 1 Drivetime. Přispěla k tomu i obecně složitá ekonomická situace, která se dotýká i motorsportu.

Z těchto důvodů bohužel musíme vyhlásit konkurz na obě společnosti Project 1 GmbH. O to víc nás bolí, že to musíme udělat v roce našeho 30. výročí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »