Valentino Rossi pojede ve WEC

Valentino Rossi pojede ve WEC

 
  

V rámci posezonních nováčkovských testů WEC na okruhu v Bahrajnu usedne Valentino Rossi do vozu LMP2 týmu WRT. Od příštího roku bude WRT provozovat Hypercar BMW ve světovém šampionátu.


Rossi, který závodí za WRT v šampionátz GT World Challenge po boku Maxima Martina ve voze BMW M4 GT3, pojede s vozem WRT LMP2 v nedělním testu nováčků, den po finale WEC v Bahrajnu. Bude to Rossiho první test v LMP2.

WRT bude provozovat hypercar BMW LMDh příští sezónu, kdy německý výrobce vstoupí do WEC. Rossi nikdy ve WEC nezávodil, ale tvrdí, že test v Bahrajnu pro něj bude příležitostí vyzkoušet si vůz s vysokým přítlakem, protože by v budoucnu chtěl závodit v kategorii Hypercars.

„Jsem velmi šťastný, že mohu poprvé vyzkoušet LMP2,” řekl Rossi.

„Od WRT je to skvělá příležitost, protože v budoucnu máme v plánu testovat hypercar BMW. Takže před testováním si myslím, že je dobrou zkušeností vyzkoušet LMP2, protože je podobný, pokud jde o přítlak, a jsem zvědavý, jak porozumím svému potenciálu.

Těším se také na to, že budu v Bahrajnu a budu sledovat poslední závod sezóny, a protože doufám, že budu v budoucnu závodit na WEC, bude dobré porozumět atmosféře a struktuře závodu. “

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »