Wadoux a Shwartzman budou testovat Hypercar Ferrari v Bahrajnu

Wadoux a Shwartzman budou testovat Hypercar Ferrari v Bahrajnu

 
  

Hned po finále World Endurance Championship v Bahrajnu proběhne nováčkovský test. V neděli 5. listopadu vyjede 18 vozů, z toho devět Hypercarů, na trať s tzv. rookies za volantem. Mezi nimi bude i Lilou Wadoux a Robert Shwartzman.


Oficiální nováček Josh Pierson bude sdílet #7 Toyotu GR010 s britskými jezdci Jackem Hawksworthem a Benem Barnicoatem. Poslední dva, týmoví kolegové v IMSA, předvedli vynikající sezónu v USA a vyhráli mistrovskou trofej GTD Pro s VSR Lexus. José María López bude sloužit jako poradce tria pro test nováčků.

Lilou Wadoux, první jezdkyně, která vyhrála závod FIA WEC (LMGTE Am), usedne za volant vozu s číslem 51, který vyhrál letošní 24 hodin Le Mans. Loni testovala Toyotu GR010 Hybrid. Tentokrát se k Wadoux připojí Robert Shwartzman (bývalý jezdec F2 a testovací jezdec Ferrari F1), který letos závodil v GT World Challenge.

Oficiální nováček Nicolas Varonne se podělí o Cadillac V-Series.R od Cadillac Racing s Kyffinem Simpsonem, čerstvým vítězem v European Le Mans Series s Algarve Pro Racing.

Rakouský jezdec Thomas Preining, který právě vyhrál DTM, bude testovat Porsche 963 s číslem 5 Porsche Penske Motorsport. Pro Porsche Penske bude jako jediný.

Peugeot svěří své dva Peugeoty 9X8 Stoffelu Vandoorneovi, Mikkelu Jensenovi a oficiálnímu juniorskému jezdci týmu Malthe Jakobsen. Stoffel Vandoorne již odjel s Peugeotem závod v japonském Fuji, kde nahradil zraněného Nica Müllera. Od příštího roku bude Stoffel plnyhodotným jezdcem Peugeotu ve WEC.

Floyd Vanwall Racing ounámil Joba van Uiterta a Estebana Guerrieriho.

Hertz Team JOTA si vybral Pietra Fittipaldiho, pravidelného jezdce JOTA ORECA LMP2, aby otestoval své Porsche 963. Proton Competition vyzval René Bindera a Juliena Andlauera.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »