Kvůli technickým problémům se Bäckmanovi na Oscherslebenu trápili

Kvůli technickým problémům se Bäckmanovi na Oscherslebenu trápili

 
  

Minulý víkend, 26. až 28. května, si sourozenci Andreas a Jessica Bäckmanovi odbyli svůj debut v GT4 v ADAC GT4 Germany na okruhu Oschersleben v Německu. Víkend začal dobře s dobrou rychlostí v tréninku, ale pak začala smůla. Technické problémy po technických problémech vedly k náročnému víkendu se dvěma odstoupeními.


Do prvního závodu, který se jel v sobotu ráno, to byl Andreas, kdo startoval do závodu z 12. pozice. Na začátek dokázal držet, ale na těsné trati Oschersleben, která je známá tím, že se na ní obtížně předjíždí, bylo těžké postoupit v poli. Pak nastal čas na výměnu pilota a Jessica byla na řadě. Pokračovala v boji, ale několik kol před koncem musela ze závodu odstoupit s technickými problémy.

„Bylo zklamáním, že jsem musela odstoupit, když zbývalo jen pár kol, zvláště když se vyskytly problémy s vozem, které jako jezdec nemůžete ovlivnit,” říká Jessica Bäckman.

Pro nedělní kvalifikaci byla řada na Jessice, aby se kvalifikovala. Bohužel i ona byla zasažena provozem na trati v jejích nejrychlejších kolech a nedostala příležitost zajet časy na kolo, které by odpovídalo kvalitám Jessicy a vozu. Kvalifikovala se na 17. místě, později ale po penalizacích stoupla o dvě pozice.

V závodě Jessica měla dobrý start, ale po čtyřech kolech opět trpěla technickými problémy a byla nucena odstoupit.

„Byl to pro nás velmi těžký víkend, neměli jsme možnost ukázat náš potenciál, což je smutné, ale v motorsportu se to může stát, takže se musíme dívat směrem dopředu,“ říká Jessica Bäckman.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »