Mercedes oznámil své tovární jezdce pro letošní sezonu

Mercedes oznámil své tovární jezdce pro letošní sezonu

 
  

Letošní sestava továrních jezdců se rozrůstá o dvě nová jména mezi juniory. Ralf Aron, Jordan Love a Jusuf Owega byli oznámeni jako noví junioři továrního programu Mercedesu, Fabian Schiller a Mikael Grenier byli z juniorů povýšeni na performance jezdce.


Ralf Aron, který se od šestého místa v evropské sezóně F3 2018 soustředil především na své manažerské povinnosti v Premě, bude závodit v GT World Challenge Europe, sérii GT Masters a 24hodinovém závodě na Nürburgringu jako juniorský tovární jezdec Mercedesu.

Je jedním ze tří nových přírůstků do sestavy Mercedesu GT3 pro rok 2023, připojuje se k Jordanu Loveovi a Jusufovi Owegovi.

Love bude soutěžit v GT World Challenge Australia jako součást domácí kampaně, zatímco Owega bude závodit v DTM kde se připojí se k týmu Landgraf. I nadále zůstavjí juniorskými piloty Arjun Maini a David Schumacher, kteří budou pokračovat v DTM.

„Pro rok 2023 jsme k naší silné jezdecké sestavě přidali několik talentovaných a rychlých kluků, kteří v minulé sezóně opět dosáhli nesporných špičkových úspěchů,“ řekl Stefan Windle, vedoucí závodního oddělení pro zákazníky Mercedesu.

„S Ralfem Aronem, Jordanem Lovem a Jusufem Owegou vítáme tři nové nadějné členy do rodiny nejrychlejších na světě, z nichž všichni již prokázali svůj talent a nyní mohou pokračovat ve svém rozvoji jako juniorští jezdci v Mercedes-AMG. 

V důsledku toho jsme přesvědčeni o tom, že jsme ve skvělé pozici pro novou sezónu, a těšíme se na vzrušující momenty v motoristickém sportu a spoustu společných úspěchů.”

Celkově se sestava rozrostla na 18 zavedených jezdců a nadějných talentů. Z toho je 11 plnohodnotných „performance“ pilotů, dva jsou „experti“ a pět „juniorů”. Mezi nimi budou po celou sezónu podporovat zákaznické a výkonnostní týmy Mercedesu.

Ve strojích Mercedes GT3 se „performance“ jezdci objeví ve všech hlavních národních a mezinárodních sériích GT. Hlavním doplněním je přidání Mikaëla Greniera a Fabiana Schillera do seznamu, který zahrnuje Lucase Auera, Philipa Ellise, Mara Engela, Maximiliana Götze, Julese Gounona, Thomase Jägera, Daniela Juncadellu, Raffaele Marciella a Lucu Stolze. Grenier i Schiller byli povýšeni na „performance“ seznam poté, co zapůsobili jako „juniorští“ jezdci.

Byly oznámeny i programy pro „expertní“ piloty Mercedes-AMG. Severoamerický závodní specialista Daniel Morad se zúčastní sedmi závodních víkendů GT World Challenge America a závodu Intercontinental GT Challenge v Indianapolis. Adam Christodoulou bude primárně závodit na Nürburgringu v závodech NLS.

Thomas Jäger bude v rámci svých povinností v oblasti vývoje vozu v akci během 24h Nürburgringu a série 24H. Navíc zůstává sportovním ředitelem v DTM.

Ve stáji továrních jezdců Mercedesu letos chybí Maxi Buhk, který ukončil závodění loni v říjnu, a Manuel Metzger, který byl dříve „expertním“ jezdcem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »