Bäckmanovi mají za sebou solidní debut s GT4

Bäckmanovi mají za sebou solidní debut s GT4

 
  

Minulý víkend Andreas a Jessica Bäckmanovi společně debutovali v závodě v evropské sérii GT4 na okruhu v italské Monze.


Pro letošní sezónu se sourozenci rozhodli jít úplně jinou cestou a vkročit do závodů GT. Během kariéry Andrease a Jessicy v motoristickém sportu soutěžili individuálně v každém voze. Pro letošní sezónu budou spolu sdílet auto a závodit spolu ve voze Aston Martin Vantage GT4. Závody trvají jednu hodinu s povinnou změnou jezdce v polovině závodu, což bude pro Jessicu a Andrease něco úplně nového, čemu se přizpůsobí.

Na startovním roštu se Andreas Bäckman utkal s 51 nejlepšími jezdci GT4 na světě, jejichž cílem bylo sledovat a učit se, aby byl lépe připraven na zahájení sezóny v ADAC GT4 Germany, které začíná na konci května. Víkend začal smíšeným počasím, kdy se většina tréninků jela na mokrém povrchu, ale v posledním pátečním tréninku bylo konečně sucho. Kvalifikace v sobotu ráno byla také suchá a dopadla nad očekávání, když se sourozenci kvalifikovali jako 6. a 9. v obou kvalifikacích z celkového počtu 52 startujících.

„Rychlost, kterou jsme předvedli v kvalifikaci, překvapila jak nás samotné, tak pravděpodobně většinu ostatních, protože to byla naše první společná soutěž GT4. Nebyli jsme daleko od pole position v obou kvalifikacích mezi nejlepšími evropskými jezdci a to je dobrým znamením pro zbytek sezóny”, říká Andreas Bäckman.

V prvním závodě v sobotu odpoledne Andreas odstartoval do závodu, který byl jeho prvním závodem v GT4. Byl to testovací závod, kde se měl hodně učit. V polovině závodu provedli sourozenci povinnou výměnu jezdce a předali vůz Jessice, která se dobře umístila na 16. místo

„V tomto závodě jsme se oba mohli hodně naučit. Na trati bylo mnoho incidentů, které ztěžovaly předjíždění. Na konci závodu byla rychlost vozu dobrá a pak jsme toho dokázali využít a postoupit”, říká Jessica Bäckman.

V neděli se jel druhý závod a startovala Jessica. Stejně jako Andreas v prvním závodě měla těžký start do závodu, než se předala Andreasovi v povinné zastávce v boxech. Andreas zajel dobrý stint a byl na 16. místě, když vůz zastavil v posledním kole s technickým problémem.Pocit ve voze byl dobrý a všechno bylo dnes mnohem jednodušší, protože jsem si s sebou vzal všechny zkušenosti z prvního závodu. Bylo smutné, že jsme měli v posledním kole technické problémy, kvůli kterým jsme závod zastavili, ale to se v motorsportu někdy může stát, říká Andreas Bäckman.

„Byl to zkušební víkend, který začal skvěle, ale měl těžší konec. Ale bylo tam mnoho neocenitelných zkušeností, které si s sebou vezmeme na začátek sezóny v německé sérii na konci května. Víme, kde se můžeme zlepšit, a těšíme se na vzrušující sezónu. Velké díky našemu týmu PROsport Racing za veškerou podporu během víkendu”, říká Jessica Bäckman.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »