WRT oznamuje sestavy pro GT World Challenge, Valentino Rossi zůstává

WRT oznamuje sestavy pro GT World Challenge, Valentino Rossi zůstává

 
  

Tým WRT potvrdil svou kompletní sestavu pro sezónu 2023 Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS a přidal další dvě přihlášky BMW M4 GT3, které budou bojovat v deseti kolovém šampionátu.


Po ohlášení svých posádek #32 a #46 v prosinci belgický tým nyní dokončil složení svých strojů #30 a #31. Tým WRT proto ve své první sezóně zahájí čtyřvozový útok v konkurenci BMW.

Vůz číslo 30 bude soutěžit v úplném šampionátu ve třídě Gold Cup. Niklas Krütten a Calan Williams si rozdají řidičské povinnosti ve Fanatec GT Sprint Cupu, zatímco Jean-Baptiste Simmenauer doplňuje jejich trio na Endurance.

Krütten a Williams jsou oba připraveni na své sériové debuty, i když první z nich má zkušenosti s M4 GT3 v NLS a ADAC GT Masters. Williams je v závodech GT nováčkem, který absolvoval tři roky na podpůrném balíčku F1 ve FIA Formuli 2 a FIA Formuli 3.

Simmenauer zůstává u týmu WRT poté, co získal ocenění stříbrné třídy na loňském CrowdStrike 24 Hours of Spa a ve Fanatec GT Endurance Cup. Francouz bude také soutěžit v letošní sezóně Fanatec GT Sprint Cup a přesedne do vozu #31 po boku krajana Thomase Neubauera.

Neubauer vstupuje do své druhé sezóny s týmem WRT po útěku v roce 2022, ve kterém si zajistil dva tituly stříbrné třídy a slávu CrowdStrike 24 Hours of Spa. Francouzovi nejsou cizí stroje BMW, protože v roce 2021 běžel Fanatec GT Endurance Cup s ROWE Racing, i když v modelu M6 bavorské značky.

Číslo 31 je v tomto termínu nastaveno na rozdělený program, jehož sestavu Fanatec GT Endurance Cup tvoří Tim Whale, Lewis Proctor a Adam Carroll. Britské trio bude soutěžit o bronzový pohár v přihlášce pod značkou Gettrx.

Proctor zůstává s týmem poté, co minulé období prošel plánem Endurance, zatímco Whale a Carroll postoupili z GT4 European Series. Carroll přichází s obrovskými zkušenostmi z celé řady seriálů a do týmu WRT se vrátí více než deset let poté, co v roce 2012 v závodě FIA GT Championship v Donington Parku předstoupil za Stéphana Ortelliho.

#30 – Niklas Krütten & Calan Williams (full season) & Jean-Baptiste Simmenauer (Endurance)
#31 – Jean-Baptiste Simmenauer & Thomas Neubauer (Sprint) & Tim Whale, Lewis Proctor & Adam Carroll (Endurance)
#32 – Dries Vanthoor & Charles Weerts (full season) & Sheldon van der Linde (Endurance)
#46 – Valentino Rossi & Maxime Martin (full season) & Augusto Farfus (Endurance)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »