Ferrari 499P se nejspíše v roce 2024 objeví také v seriálu IMSA

Ferrari 499P se nejspíše v roce 2024 objeví také v seriálu IMSA

 
  

V zámořském šampionátu IMSA WeatherTech SportsCar Championship by se mohl příští rok poprvé objevit hypercar, a to díky Ferrari, které odhalí svůj verdikt v létě.


Úvod sezony vytrvalostních závodů WEC odstartoval novou éru, kdy poprvé proti sobě nastoupily prototypy podle regulí LMH- a LMdh. V zámořském protějšku mistrovství, sérii IMSA, je vrcholná třída GTP stále vyhrazena pro speciály LMDh. Ovšem hypercary stále na soupisce nejsou. To by se ale příští rok mohlo změnit v případě, že do šampionátu vstoupí Ferrari.

Šéf sekce sportovních vozů Ferrari Antonello Coletta uvedl v rozhovoru pro portál Autosport.com, že „se plně soustředíme na WEC” a rozhodnutí ohledně angažmá v IMSA padne až v létě. Kdy přesně? „Možná po 24 hodinovce Le Mans. Budoucnost v IMSA není momentálně na pořadu dne. IMSA je důležitým mistrovstvím, o kterém možná budeme uvažovat. Ale WEC je nejdůležitější a my postupujeme raději krok za krokem. V roce 2023 to bude pouze WEC a v roce 2024 uvidíme.”

Ital zdůrazňuje, „že je nemožné, aby padl verdikt před polovinou sezony”. Otázkou také zůstává, jak ikonická italská značka případnou účast v ISMA uchopí.

S jakým týmem by Ferrari spolupracovalo?

Vozy Acury pojedou pod barvami týmu Meyer Shank Racing a Wayne Taylor Racing, Rahal Letterman Lanigan Racing pojede s BMW, Cadillac budou používat Action Express Racing a Chip Ganassi Racing, Penske bude závodit s Porsche. Ferrari 499P by mohlo najít své útočiště u Risi Competizione.

Tým se sídlem v Texasu již mnoho let nasazuje vozy GT a už má na kontě také start v legendární 24hodinovce Le Mans.

“Risi Competizione je pro nás v USA nejdůležitější referencí. Ale nevíme, jestli má Risi o prototypy zájem. Zadruhé ještě neznáme náš program (v IMSA).”

Prototyp 499P debutoval v závodě na 1000 mil v Sebringu, kde získal Antonio Fuoco překvapivě pole position a v závodě s pomocí Miguela Moliny a Nocklase Nielsena obsadili třetí příčku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »