Prema pokračuje ve spolupráci s Iron Lynx, přidává se Bortolotti a Kvyat

Prema pokračuje ve spolupráci s Iron Lynx, přidává se Bortolotti a Kvyat

 
  

Italský tým Prema Racing oznámil zbývající jezdce, kteří pojedou v letošním roce World Endurance Championship. Mezi ně patří i bývalý jezdec F1 Daniil Kvyat a tovární jezdec Lamborghini Mirko Bortolotti.


Vůz číslo 9 bude obsahovat již oznámeného Američana Juana Manuela Correu a přivítá více talentů na vysoké úrovni. Dvacetiletý Filip Ugran po svém debutu v LMP2 koncem loňského roku udělá krok k prototypům na plný úvazek.

Bent Viscaal jel spolu s Correou v posezónním nováčkovském testu v Bahrajnu. Letos se připojí ke Correovi a Ugranovi na celou sezonu WEC ve voze LMP2. Třiadvacetiletý Nizozemec přešel z monopostů do prototypů v loňském roce a při svém debutu v ELMS v Le Castellet skončil na podiu. Později získal další zkušenosti, když nastoupil do svých prvních 24 hodin Le Mans.

Andrea Caldarelli vstoupí do prvního kola sezóny v Sebringu a v případě dalších termínových střetů Correy s FIA šampionátem Formule 2. Dvaatřicetiletý Ital závodil s Premou v monopostech v letech 2007 a 2010. Po své kariéře v monopostech se stal velmi úspěšným jezdcem GT a prosadil se jako tovární pilot Lamborghini Squadra Corse.

Dva velmi úspěšní a zkušení jezdci budou sdílet vůz číslo 63 s mladou pilotkou Iron Dames,  Doriane Pinem.

Daniil Kvyat, bývalý jezdec formule 1, přejde na závody prototypů. Během své kariéry v F1 získal tři umístění na stupních vítězů a získal celkový součet 202 bodů.

Kvyat je na svůj debut ve WEC připravený: „Je to velmi vzrušující část mé kariéry připojit se k Prema a společně závodit ve světovém šampionátu vytrvalostních závodů FIA. Tým je velmi proslulý předchozími úspěchy a nyní se snaží dobýt i svět vytrvalostních závodů. Jsem velmi nadšený, že toho mohu být součástí, a jsem velmi motivovaný vydat ze sebe to nejlepší, abychom se pokusili dostat se na přední pozice.”

Mirko Bortolotti se připojí k Premě jako zkušený jezdec GT. Mezi jeho úspěchy od monopostů po cestovní vozy a GT patří tituly v F3, Mégane Trophy, FIA Formule 2 a GT World Challenge Europe. Bortolotti, tovární jezdec Lamborghini Squadra Corse, přinese své zkušenosti jako klíčovou výhodu týmu po pozitivním debutu 24 hodin Le Mans v roce 2022.

„Jsem potěšen, že se letos připojím k Premě pro WEC. Tým prokázal konkurenceschopnost už v loni, takže cílem je pokračovat v dobré práci v této sezóně a připravit se na program LMDh. Velké díky týmu Prema a Lamborghini Squadra Corse za důvěru a tuto příležitost,” říká Bortolotti. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »