Bývalý pilot F1 letos pojede DTM s Ferrari

Bývalý pilot F1 letos pojede DTM s Ferrari

 
  

Jack Aitken bude pokračovat ve svém vztahu s Emilem Freyem, který začal v GT World Challenge Europe v roce 2021, do třetí sezóny a připojí se k debutantovi Thierrymu Vermeulenovi po vstupu švýcarského týmu do DTM.


Aitken již dříve závodil v GTWCE a ADAC GT Masters pro Emil Frey Racing a loni v poslední sérii dosáhl vítězství, ale nyní se očekává, že se s týmem zaměří výhradně na DTM.

Emil Frey přes zimu přešel z Lamborghini na Ferrari a koupil dva zbrusu nové exempláře kandidáta 296 GT3 na jeho první vpád do DTM.

Bude jediným zástupcem Ferrari na startovním roštu po odchodu týmu Red Bull řízeného AF Corse, který loni jezdil se starým 488 GT3 pro Felipe Fragu a Nicka Cassidyho.

„Jsme rádi, že po změně značky, potvrzení závodního kalendáře a našich jezdců se nyní můžeme plně soustředit na nadcházející testovací dny,” řekl šéf týmu Lorenz Frey-Hilti.

„Jsme velmi rádi, že můžeme soutěžit v DTM a GT World Challenge Sprint se zbrusu novým Ferrari 296 GT3. Sestava jezdců se skládá převážně z jezdců, kteří jsou nám důvěrně známí a kteří mají za sebou dobrou kombinaci mnoha let zkušenosti a mladé talenty.

S Thierrym Vermeulenem jsme dokázali vyhrát mladého, velmi talentovaného jezdce podporovaného Red Bullem pro závodní sezónu 2023. Těšíme se, že sezónu zahájíme s touto novou sestavou jezdců.”

Aitken strávil formativní roky své závodní kariéry v monopostech a ve své druhé sezóně ve Formuli 2 v roce 2019 byl průkopníkem a skončil pátý v šampionátu se třemi vítězstvími.

Svůj debut ve Velké ceně si odbyl v Sakhir Grand Prix v Bahrajnu na konci sezóny 2020, kdy řetězec událostí vyvolaných pilotem Mercedesu Lewisem Hamiltonem, který chytil COVID-19, vedl k tomu, že jezdil za tým Williams.

Aitken se od té doby zaměřil na závody sportovních vozů, především v GT, ale loni také závodil v evropské sérii Le Mans s vozem Oreca 07 a také slouží jako třetí jezdec týmu Action Express Racing Cadillac v šampionátu IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »