Kalendář ADAC GT Masters oficiálně potvrzen

Kalendář ADAC GT Masters oficiálně potvrzen

 
  

ADAC GT Masters se v sezóně 2023 seřadí s osvědčeným konceptem, akcemi přitahujícími velké davy, výhrou ve výši více než 570 000 EUR a úspěšně zavedeným udržitelným palivem. V Německu a Rakousku je naplánováno šest závodních víkendů, každý se dvěma závody. Poprvé po 15 letech se série vrací na Norisring v Norimberku. Všechny závody budou živě vysílány na neplacené TV. Sezóna začíná od 9. do 11. června speciální akcí v Hockenheimu.


V nové sezóně ADAC GT Masters hraje klíčovou roli zisk z udržitelnosti. ADAC GT Masters se již druhý rok po sobě montuje s inovativním palivem Shell Blue Gasoline 98, ve kterém je 50 % komponentů obnovitelných. V loňském roce jezdci absolvovali 10 971 kol s udržitelným palivem, což významně přispělo ke snížení emisí CO2.

Ředitel ADAC Motorsport Thomas Voss: „V roce 2023 odstartuje ADAC GT Masters se stejným konceptem, který těší fanoušky již 16 let. Nebudeme pokračovat v plánech představených v prosinci, které zahrnovaly společné závody s ADAC GT Masters a prototypy. To je v souladu s přáním mnoha týmů, aby ADAC GT Masters pokračoval beze změny ve své současné podobě. Nicméně ze sportovního hlediska zostřujeme profil série tím, že je povinné mít stříbrného nebo bronzového jezdce v každém autě. Tím zajišťujeme, že ADAC GT Masters zůstane atraktivní platformou pro ambiciózní a talentované jezdce.

Zahájení sezóny se koná v rámci speciální akce od 9. do 11. června na Hockenheimringu Baden-Württemberg. Více informací bude brzy zveřejněno.

Druhý závodní víkend představuje jeden z vrcholů sezóny: návrat na Norisring v ulicích Norimberku znamená, že se série seřadí na prvním ze čtyř podniků DTM. Po Norisringu je ADAC GT Masters hostem jedné z největších motoristických akcí v Německu: poprvé od roku 2012 startuje série na Nürburgringu na stejném místě jako ADAC Truck Grand Prix. Po letní přestávce se jezdci v září vydávají na Sachsenring. Následuje výlet do hor: předposlední kolo sezóny zavede závodníky na současnou trať Formule 1 na Red Bull Ring. Poté je zpět na Hockenheimring, společně s DTM, na finále na konci října

V ADAC GT Masters je kokpit i nadále sdílen dvěma jezdci. Od letošního roku je v každém voze povinný stříbrný nebo bronzový jezdec. ADAC GT Masters tak zůstává věrný své filozofii: poskytovat mladým lidem nejlepší možnou podporu a nabízet talentovaným mladým řidičům příležitost rozvíjet se v profesionálním prostředí.

Dobré výkony a úspěchy jsou odměněny: v nové sezóně se bude hrát o finanční i nepeněžní ceny v celkové výši více než 570 000 €. Kromě titulů Driver a Team existuje také soutěž Pirelli Junior pro mladé jezdce a Pirelli Trophy pro ambiciózní gentlemany. Týmy se mohou registrovat na ADAC GT Masters 2023 od 25. ledna. Uzávěrka přihlášek je 1. května.

Kalendář ADAC GT Masters 2023

09.06. – 11.06.2023Hockenheimring (Speciální událost)
07.07. – 09.07.2023Norisring (DTM)
14.07. – 16.07.2023Nürburgring (ADAC Truck Grand Prix)
08.09. – 10.09.2023Sachsenring (DTM)
22.09. – 24.09.2023Red Bull Ring (DTM)
20.10. – 22.10.2023Hockenheimring (DTM)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »