Romain Grosjean se stává továrním jezdcem Lamborghini

Romain Grosjean se stává továrním jezdcem Lamborghini

 
  

Bývalý pilot formule 1 a IndyCar se oficiálně připojil k Lamborghini a bude se podílet na vývoji hypercaru italské značky pro rok 2024.


Lamborghini Squadra Corse oznámilo angažování Romaina Grosjeana jako továrního jezdce. Přispěje také k vývoji hypercaru, který vyjede na trať v roce 2024.

„Romain je skvělá posila do týmu. Od té doby, co jsme spolu naposledy závodili v roce 2010, Romain dosáhl skvělých věcí jak ve Formuli 1, tak v IndyCar a ukázal se jako jezdec velkého kalibru.

Romain bude během sezóny tvrdě bojovat o každé místo a bod. Jsem velmi šťastný, že dostaneme příležitost spolupracovat ve funkci šéfa týmu a jezdce, a vím, že Iron Lynx přinese spoustu zkušeností, když se pustíme do naší nové kapitoly s Lamborghini,” řekl Andrea Piccini, šéf týmu Iron Lynx.

Poté, co v posledních dvou sezónách závodil v IndyCar, Grosjean bude poprvé startovat za Lamborghini na 24 hodinovce v Daytoně v přístím roce. Švýcarsko-francouzský jezdec bude sdílet vůz Lamborghini GT3 EVO2 s Andreou Caldarellim a Mirkem Bortolotti Huracán u týmu Iron Lynx. Zúčastní se také dalších vytrvalostních závodů, ale podrobnosti tohoto angažování ještě nebyli oznámeny.

Kromě Grosjeanova programu GT3 se připojí ke Caldarellimu a Bortolottimu jako testovací jezdec pro Lamborghini hypercar určený pro FIA World Endurance Championship a IMSA WeatherTech SportsCar Championship v roce 2024. 

Grosjean je ze svého působení nadšený: ,,Zaprvé, je mi ctí připojit se k Lamborghini, je to tak ikonická značka pro každého, kdo miluje auta, včetně mě a mých dětí. Kromě toho jsem velmi nadšený ze dvou věcí: první je start v Daytoně s GT3, která byla v Daytoně velmi úspěšná, a opravdu dobrý tým jako Iron Lynx. 

A později v roce vývoj nového LMDh, což je krásné auto. Stává se z toho velmi vzrušující třída se všemi konstruktéry, kteří přicházejí. Vzhledem k tomu, že Lamborghini je tak úspěšná značka, doufám, že se nám v budoucnu povede dobře.”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »