Lamborghini podepisuje Iron Lynx, aby v roce 2024 provozoval jejich hypercar

Lamborghini podepisuje Iron Lynx, aby v roce 2024 provozoval jejich hypercar

 
  

Bývalý zákaznický tým Ferrari GT bude v roce 2023 provozovat vozy Lamborghini GT. V roce 2024 pak nový vůz Lamborghini LMDh jak v IMSA, tak v mistrovství světa vytrvalostních závodů.


Zatímco svět závodů sportovních vozů se soustředil na nové prototypy Ferrari, BMW, Acura, Cadillac a Porsche pro rok 2023, Lamborghini a Alpine již oznámili, že se do pole připojí v roce 2024. Plánování je v plném proudu. 

Lamborghini už před časem odhalili teaserovou fotografii vozu, který bude zcela nesouvisející s modelem 963, který již odhalili jejich firemní partneři v Porsche. Nyní Lamborghini oznámilo hlavní týmové partnerství s Iron Lynx.

Iron Lynx, současný tým Ferrari, tento rok přihlásil čtyři vozy do třídy GTE-Am na 24hodinového závodě Le Mans. Od příštího roku bude partnerem závodního programu pro zákazníky Lamborghini Squadra Corse v roce 2024.

V roce 2023 budou tým a výrobce spolupracovat v kategoriích GT3 jak v USA, tak v Evropě. To bude zahrnovat vytrvalostní program IMSA a GT World Challenge Eruope.

Iron Lynx je součástí DC Racing Solutions Ltd, což je partnerství mezi týmem a velmocí Formule 2 Prema. Tato dohoda by měla týmu GT umožnit přístup k významným zkušenostem a datům týmu LMP2 s vozy s přítlakem, díky čemuž bude přechod na závody nejvyšší třídy mnohem plynulejší, než by jinak mohl být. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »