Bude Jorge Lorenzo závodit v DTM?

Bude Jorge Lorenzo závodit v DTM?

 
  

Na Red Bull Ringu přijíždí pětinásobný motocyklový mistr světa Jorge Lorenzo! Co se za návštěvou skrývá?


Hvězda MotoGP Jorge Lorenzo je hostem tradiční série poprvé. Pětinásobný motocyklový mistr světa přijímá pozvání od Eddieho Mielkeho, který má také dobré spojení v závodech DTM.

Kromě četných návštěvníků očekávaných v Rakousku by Lorenzova návštěva měla potěšit i šéfa DTM Gerharda Bergera, který je už léta velkým fanouškem MotoGP. Uvidí se, zda pětatřicetiletý závodník, který na konci roku 2019 ukončil kariéru v motocyklech, přičichává k DTM jen pro zábavu, nebo za tím může být víc.

Jedna věc je jistá: Lorenzo si už dávno oblíbil motoristické závody. V dubnu absolvoval Španěl vysoce ceněný hostující start v Porsche Supercup v rámci závodního víkendu formule 1 v Imole. Při svém debutu v nejobtížnějším poháru Porsche One-Make skončil Lorenzo na 30. místě v poli 33 pohárových vozů.

V Porsche Carrera Cup Italy absolvuje celou letošní sezónu s 510 hp 911 GT3 Cup. V předchozích třech závodních víkendech v Imole, Misanu a Mugellu bylo jeho nejlepším výsledkem jedenácté místo v poli více než 30 vozů. Čtvrté kolo sezóny ve Vallelungě je na programu Lorenza a jeho týmu Ghinzani Arco Motorsport příští víkend.

Šéf DTM Berger zná hodnotu slavných jmen a ještě se nevzdal naděje na Rossiho. Minulý víkend ve Spa bývalý pilot formule 1 řekl: „Moc bych si přál mít Rossiho. Ale chtěl bych, aby v DTM vypadal dobře. Musí dál pracovat a hlavně se na to musí cítit.

Jednou mi řekl, že by rád přišel. Ale načasování musí být správné, pokud cítí, že je to včas a může hrát roli. Pro mě by bylo důležité, aby mohl vždy zazářit. Na to je příliš brzy. “

Rossi by nebyl prvním motocyklovým jezdcem v moderní době DTM. V roce 2019 Andrea Dovizioso již absolvoval hostující start v Misanu. Ve voze Audi RS 5 DTM nasazeném zákaznickým týmem Audi WRT a dokončil oba závody na 12. a 15. místě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »