Mercedes v čele šampionátu před víkendem na Lausitzringu

Mercedes v čele šampionátu před víkendem na Lausitzringu

 
  

Po dominantním víkendu na Nürburgringu jsou na prvních dvou místech v průběžném pořadí šampionátu dva vozy Mercedesu. Šampionát vede Raffaele Marciello z týmu Mann-filter Landgraf Motorsport. Na druhé místo v šampionátu se posunulo duo Jules Gounon a Fabian Schiller. K úspechu na Nürburgringu a očekávání pro víkend na Lausitzringu se Fabian vyjádřil exkluzivně pro True Racing.


„Myslím, že na Nürburgringu jsme se skutečně hodně zlepšili, zvláště po dvou špatných víkendech, které jsme měli na Red Bull Ringu a Zandvoortu,” sdělil Fabian Schiller, který dojel pro vítězství ve druhém závodě na Nürburgringu. 

Víkend však nepopisoval jako jednoduchý: „Bylo to opravdu těžké, ale nakonec jsme znovu našli své tempo a auto bylo skvěle. Tým také odvedl perfektní práci. 

První a třetí místo je určitě skvělé, nasbírali jsme hodně bodů a v šampionátu jsme se dostali z třinácté příčky na druhou. Nyní si tempo musíme udržet při posledních třech víkendech sezony. Myslím, že jsme v mnohem lepší formě než na začátku sezóny.”

Schiller je spolu se svým týmovým kolegou Julesem Gounonem na druhém místě v průběžném vedení šampionátu. Mezi nimi a vedoucím Marciellem je pouhých 19 bodů. Po boku Raffaela Marciella bude po zbytek sezony závodit Daniel Juncadella, takže současný souboj o titul bude mezi dvěma vozy Mercedesu s tovární podporou a dvojicemi továrních jezdců.

Na Lausitzring míří duo Gounon-Schiller s cílem dotáhnout Marciella a převzít vedení v šampionátu. 

„Určitě bude těžké zopakovat výsledky z Nürburgringu. První závod bude určitě těžký, kor s 10 kily navíc na autě,” konstatuje Fabian. 

Trať je sice výhodná pro vozy Mercedes, ale Fabian si nedělá velké iluze: „Lausitzring je trať, která Mercedesu obvykle docela vyhovuje, takže si myslím, že budeme v pohodě, ale totéž jsme si mysleli o Zandvoortu a tam nám to nešlo, takže nemám příliš velká očekávání. Prostě přijedeme a uděláme maximum.”

Pátý závodní víkend sezony ADAC GT Masters proběhne 19.-21.8. na německé trati Lausitzring. V čele šampionátu jsou sice dva vozy Mercedes, ale Porsche s Christianem Engelhartem a Ayhancanem Güvenem ztrácí na druhou pozici v šampionátu jen osm bodů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »