Gabriele Piana opět ve dvou různých vozech během jednoho závodního víkendu

Gabriele Piana opět ve dvou různých vozech během jednoho závodního víkendu

 
  

Podobně jako ve 24 hodinovém závodě na Nürburgringu, i ve Spa usedne Gabriele Piana do dvou zcela odlišných aut, tentokrát však v rámci dvou různých šampionátů. V rámci samotného 24 hodinového závodu pojede s Mercedesem AMG GT3 od týmu Haupt Racing Team. Doprovodný seriál GT4 European Series bude závodit ve Spa také a pro tento víkend byl Gabriele Piana spolu s Michaelem Schreyem oznámen jako host ve voze BMW GT4 od týmu Hofor Racing by Bonk Motorsport. Ke svému dvojitému účinkování se Gabriele vyjádřil exkluzivně pro True Racing. 


,,Na začátku sezóny to nebylo v plánu. Původně jsem měl dělat celou sezonu GT4 European Series ale zároveň tu vždy byla velká šance, že pojedu Spa 24 hodin, ale nebylo to obojí v plánu. 

Není to ale nic neobvyklého. Tento druh dvojitého programu jsem již dělal v roce 2018 a 2019. Neměl by to být tedy velký problém.” řekl Gabriele o svém dalším dvojitém působení. 

Jako první pojede závody GT4, od kterých ale nemá příliš velká očekávání: ,,Je těžké stanovit si nějaká očekávání. U GT4 nemám ponětí, protože nevím, jaké bude BoP pro nás, a také obecně Spa Francrochamps není k BMW nijak zvlášť laskavé, protože je to trať s vysokou degradací na kterou my dost trpíme. 

Nicméně BoP bylo aktualizováno, takže uvidíme, co se tam stane. Cílem je jet co nejlépe. Pokud dokážeme vyhrát, bude to samozřejmě hezké a máme místo jít za nejlepším výsledkem závodu, aniž bychom se museli příliš starat o dlouhodobé dopady na šampionát, takže možná můžeme zatlačit o něco víc. Nakonec však půjde o to, zda máme ten správný balíček, nebo nebudeme soutěžit.” 

Závody GT4 pojede se svým parťákem Michaelem Schreyem, se kterým jezdí v šampionátu ADAC GT4 Germany. V loňské sezoně tohoto seriálu se stali jeho šampiony. 

Z 24 hodinového závodu, kde bude závodit po boku Arjuna Mainiho, Huberta Haupta a Floriana Scholzce má Gabriele pocit lepší: ,,V GT3 jsme ve gold cupu docela silná sestava. Máme tam velkou šanci. HRT (Haupt Racing Team) je velmi zkušený tým a když jsem naposledy jel ve Spa, v roce 2020, vyhráli jsme ve stříbrné třídě, takže všechny ingredience pro dobrý výsledek tam jsou. 

V testu jsme byli také docela konkurenceschopní. Přípravy šly dobře, ale samozřejmě nejezdit celou sezónu v GT3 je vždycky trochu problém když nastoupím do auta. Cílem je ale udělat to nejlepší, co dokážu, aniž bych nějak moc riskoval.

Přežití je velmi důležité v těchto závodech. Být čistý, nedostávat žádné penalizace a udržovat auto v bezpečí během týdne je obvykle více než polovina celkové práce.

Myslím, že máme opravdu dobrý balíček, takže se nemusíme bát. Máme potenciál na velmi dobrý víkend. Ale zůstávám klidný a realistický, protože motorsport je vždy nepředvídatelný. Budu dávat maximum v jakékoliv situaci a velice se těším na start.” 

29. července večer startuje první závod GT4 European Series ve Spa. Hlavní závod víkendu, 24 hodin ve Spa, startuje v půl páté odpoledne v sobotu 30. července. Gabriele Piana bude opět účinkovat v obou závodech ve zcela odlišných vozech. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »