Bývalý pilot formule 1 Felipe Nasr pojede ve 24h Spa

Bývalý pilot formule 1 Felipe Nasr pojede ve 24h Spa

 
  

Bývalý závodník Sauberu F1 bude 30. až 31. července startovat s EMA Porsche 911 GT3 R společně s Mattem Campbellem a Mathieu Jaminetem v belgickém enduru, což je kolo jak GT World Challenge Europe Endurance Cup, tak Intercontinental GT Challenge.


Tato trojice již vyhrála třídu GT Daytona Pro Rolex 24 v Daytoně v lednu tohoto roku s Pfaff Motorsport.

Nasr se účastní IMSA WeatherTech SportsCar Championship’s Michelin Endurance Cup poté, co loni podepsal smlouvu s Porsche.

Spolu s Danem Cameronem byl jmenován vývojovým jezdcem prototypu Porsche LMDh, který začne v příští sezóně závodit ve FIA ​​World Endurance Championship a IMSA.

Jeho závody GT přicházejí spolu s testovacími povinnostmi s LMDh a částečnou kampaní LMP2 WEC s týmem Penske, který podnikl první tři kola seriálu jako nájezd na tovární útok s Porsche na třídu Hypercar příští rok.

Spa bude prvním závodem EMA zpět v GTWCE po jednorázovém závodě v roce 2020 s McLarenem 720S GT3 pod hlavičkou EMA Group/59Racing.

Po Spa letos plánuje další vytrvalostní výlety, protože se staví k útoku na celé IGTC 2023.

Hongkongská společnost KCMG se vrátí do Spa s Porsche řízeným týmovými stálicemi Nickem Tandym, Laurensem Vanthoorem a Dennisem Olsenem.

Tandy a Vanthoor, kteří vyhráli Spa společně s Rowe Racing v roce 2020, se v tomto podniku spojí již druhý rok po sobě, zatímco Olsen doplňuje sestavu místo Maxima Martina.

KCMG nasadilo Porsche pro Tandy, Olsena a Earla Bambera na 24hodinovém závodě Nurburgring minulý měsíc, zatímco Vanthoor byl součástí sestavy týmu společně s Olsenem v Daytoně v lednu.

Vanthoor, plnohodnotný tovární jezdec Porsche, naznačil, že tým má „nedokončenou práci“ poté, co v posledním kole v Daytoně ztratil vítězství ve třídě s vozem Pfaff Porsche.

Olsen, který má také smlouvu s Porsche, dodal, že „máme dobrou šanci dosáhnout pro tým velký výsledek“.

Tým GPX Racing minulý týden oznámil, že tovární jezdci Porsche Kevin Estre, Michael Christensen a Richard Lietz se pokusí s týmem na letošním závodě napodobit jejich vítězství z roku 2019 ve Spa.

Vstupující ze Spojených arabských emirátů se účastní Spa v rámci kampaně IGTC v roce 2022.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »