Zakspeed je v insolvenci. Prochází restrukturalizací

Zakspeed je v insolvenci. Prochází restrukturalizací

 
  

V lednu došlo k uzavření prostorů týmu Zakspeed, aby na začátku dubna upadl na vlastní žádost do insolvence. Majitel týmu věří, že se mu podaří tým zachránit.


Již čtvrtým rokem negativně ovlivňuje chod Zakspeedu probíhající soudní jednání s jeho bývalou manželkou Jessicou. Prvním varovným signálem, že se blíží konec tradičního týmu bylo to, že museli na začátku letošního roku kompletně vyklidit své sídlo v Niederzissenu. Následoval odchod titulárního sponzora Mobil Krankenkasse, který zakázal používání jejich loga v jakémkoliv odvětví profesionálního sportu.

„Vší silou jsme se snažili bránit se proti následkům vývoje, což se nám bohužel nepodařilo. Toho velmi litujeme. Děkujeme všem partnerům, zákazníkům a spolupracovníkům, kteří nás v posledních měsících podporovali a dodávali sílu,” uvedl Peter Zakowski, jehož slova cituje portál gt-place.com. Věří však, že pro tým to neznamená definitivní konec. „Již více než 50 let značka Zakspeed ztělesňuje vítězné DNA, sportovního a týmového ducha, vášeň a stejně tak odborné znalosti v oblasti automobilového průmyslu, mobility, technologií a zábavy. Po porážkách vždy následovala opět vítězství. Tak to bude i tentokrát. Zakspeed se vrátí. Nyní budeme krátce přemýšlet nad tím, jak vytvořit nový životaschopný koncept a jak přivést Zakspeed zpět k nové síle.”

Ovšem 8.4.2022 podal Zakspeed žádost o zahájení insolvenčního řízení, přičemž dočasným správcem byl příslušným soudem jmenován právník Rüdiger Weiß z advokátní kanceláře WallnerWeiß

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »