Jessica Bäckman bude závodit v TCR Germany

Jessica Bäckman bude závodit v TCR Germany

 
  

Sourozenci Andreas a Jessica Bäckmanovi ze Švédska oznámili, že v roce 2022 budou poprvé závodit ve dvou různých šampionátech, STCC a TCR Germany.


Andreas a Jessica Bäckmanovi i přes svůj nízký věk již dosáhli velkých úspěchů v motokárách, rallycrossu a závodech. V roce 2018 oba soutěžili v STCC a britském protějšku TCR UK, kde Andreas mimo jiné získal své vůbec první závodní vítězství a skončil na třetím místě v šampionátu. Jessice se podařilo ukořistit pódium v ​​Brands Hatch, a proto se stala první ženou v TCR UK, která se umístila na stupních vítězů, a také skončila čtvrtá v šampionátu.

V roce 2019 postoupili sourozenci v evropském šampionátu TCR Europe a soutěžili tam i v roce 2020. V průběhu let Andreas získal několik vítězství a pole position v evropském šampionátu, zatímco Jessica dokázala získat pódiová umístění ve 4 různých šampionátech TCR, přičemž se zapsala do historie jako první žena, která kdy skončila na stupních vítězů v Evropě TCR.

Loňské dobrodružství ve Světovém poháru vozů TCR, FIA WTCR, bylo pro sourozence těžkým rokem, kdy tým měl potíže s adaptací na nový vůz a sourozenci nemohli ukázat svůj potenciál jako jezdci. Pro sezónu 2022 se sourozenci místo toho vydali úplně jinou cestou.

Poslední čtyři roky Jessica a Andreas jezdili ve stejném šampionátu, ale nyní je oficiální, že letos nebudou soutěžit proti sobě, ale ve dvou různých zemích a šampionátech. Andreas se vrací do švédského šampionátu STCC (Scandinavian Touring Car Championship), kde naposledy absolvoval celou sezónu v roce 2018. Jessica absolvuje svou první celou sezónu v německém šampionátu ADAC TCR Germany, kde předtím absolvovala několik úspěšných závodů a také se zúčastnila umístění na stupních vítězů.

Andreas bude soutěžit za mistrovský tým Lestrup Racing Team a společně s týmem má pro rok 2022 vysoké cíle.

„Je vzrušující být zpět v STCC a švédských závodech. Po jednorázovém vystoupení loni na podzim v STCC v Mantorpu jsem mohl ukázat, co umím v konkurenčním voze, který během zimy vzbudil zájem v několika týmech. Bude to vzrušující podnik, kde se budu snažit odvézt domů mistrovský titul v STCC 2022 společně s týmem Lestrup Racing Team”, říká Andreas Bäckman.

Jessica bude soutěžit s vozem Hyundai TCR pro ROJA Motorsport v německém ADAC TCR a touží po svém prvním vítězství v TCR v roce 2022:

„Bude zábava znovu závodit v TCR Germany, líbí se mi jak formát závodu, tak německé okruhy. Když jsem naposledy jela v německém TCR, byla jsem na Hockenheimringu druhá a blízko svému prvnímu vítězství. Mým cílem pro sezónu 2022 je bojovat o přední místa v šampionátu a získat své první vítězství v TCR”, říká Jessica Bäckman.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »