Valentino Rossi bude závodit v GT World Challenge!

Valentino Rossi bude závodit v GT World Challenge!

 
  

Valentino Rossi se letos vydá na novou kariéru v závodech sportovních vozů tím, že se zúčastní celé sezóny Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS s vrcholovým týmem Audi Team WRT.


Devítinásobný motocyklový mistr světa Grand Prix pověsil na závěr sezony v roce 2021 helmu motorkáře na hřebík a okamžitě se vydal hledat novou výzvu v soutěži na čtyřech kolech. Po úspěšném testu s týmem WRT ve Valencii v prosinci Rossi nyní dokončil dohodu o účasti v 10kolovém mistrovství Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS s belgickým týmem.

S ikonickým číslem 46, které proslavil v motocyklových závodech, bude Ital bojovat o celkové pozice v Endurance Cupu a Sprint Cupu po boku oficiálních jezdců Audi Sport. Harmonogram sprintu zahrnuje návrat domů v Misanu (1.-3. července), zatímco itinerář Endurance Cupu obsahuje další italské kolo v Imole (1.-3. dubna) a také první pokus na markýze TotalEnergies 24 Hours of Spa (28- 31. července).

Vstupem do týmu WRT se Rossi zařadil do nejúspěšnější operace ve Fanatec GT World Challenge Europe poháněné historií AWS. Tým Audi nashromáždil od roku 2011 bezkonkurenčních 28 celkových titulů týmů a jezdců, včetně pěti z možných šesti v minulém volebním období. Belgický outfit byl obzvláště dominantní ve Sprint Cupu a je také trvalým uchazečem o vítězství v TotalEnergies 24 Hours of Spa.

Přestože rok 2022 představuje nový začátek ve Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS, Rossi není v seriálu nováčkem, protože v sezóně 2012 absolvoval pár vytrvalostních závodů v Monze a na Nürburgringu. Své poslední snažení zahájí připojením k týmu WRT na oficiálních testovacích dnech na okruhu Paul Ricard 7.-8. března. Sezóna Endurance Cupu začíná v Imole, zatímco program Sprint Cupu začíná v Brands Hatch 30. dubna/1. května.

„Jsem potěšen, že se mohu připojit k týmu WRT a zúčastnit se celé soutěže Fanatec GT World Challenge Europe poháněné programem AWS. Každý ví, že jsem byl vždy velkým fanouškem automobilových závodů a že jsem se vždy zajímal o závodění na čtyřech kolech, jakmile moje kariéra v MotoGP skončí.

Nyní jsem zcela k dispozici, abych se mohl věnovat programu automobilových závodů na vysoké úrovni a se správným profesionálním přístupem. Tým WRT je perfektní pro to, co jsem hledal, a těším se, že s nimi zahájím toto nové dobrodružství ve Fanatec GT World Challenge Europe poháněné AWS,” říká Rossi

„Jsem si jistý, že mnoho fanoušků bude stejně jako my potěšeno, že Rossi začíná novou kariéru na čtyřech kolech a že to dělá v GT, s týmy WRT a Audi. Všichni víme, jaký je Vale skvělý motocyklový šampion a sportovní postava, ale především je to skutečný závodník a velmi profesionální a soutěživý sportovec, který touží být co nejúspěšnější v nové výzvě, kterou se rozhodl přijmout,” říká šéf týmu WRT Vincent Vosse.

„To je přesně důvod, proč jsme s ním opravdu chtěli pracovat. Test, který jsme provedli ve Valencii, byl extrémně pozitivní pro obě strany, pokud jde o technickou zpětnou vazbu a pracovní přístup, a odtud jsme si věci vzali. Srdečně vítáme Valeho v rodině WRT a jsem si jistý, že nás oba čeká velmi vzrušující zážitek.“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »