Jílková a Haub slaví první stupně vítězů u týmu Zvo Racing

Jílková a Haub slaví první stupně vítězů u týmu Zvo Racing

 
  

Téměř dokonalý debut, tak by se dalo shrnout působení české závodnice Gabriely Jílkové a jejího amerického týmového kolegy Roberta Hauba. Dvojice zamířila do Portugalska, kde jela v rámci prvního víkendu nové sezony GT Winter Series.


Tým Zvo Racing pořídil zcela nový Mercedes AMG GT4, který nejprve potřeboval zajet, ale poté už byl připravený bojovat o stupně vítězů.

„Po startu z druhé pozice jsem bojovala o vítězství. Bohužel jsem měla problémy s převodovkou, která ke konci závodu nefungovala, jak měla. Snažila jsem se proto hlavně držet náskok, a tak dojet pro druhé místo. To se v mém sprintovém závodě povedlo, takže jsem velmi spokojena s mým debutem u týmu Zvo Racing.

Obhajovat titul v GT Winter Series není snadné, především proto, že je zde letos hodně vyrovnaná konkurence, včetně jezdců z DTM Trophy, ale myslím si, že jsme měli skvělý debut,” hodnotí Jílková svůj víkend.

Týmový kolega Robert Haub získal ve své závodě páté místo, poté dojel s Jílkovou pro druhé místo ve vytrvalostním závodě. Dvojité stupně vítězů jsou dobrým výchozím bodem pro letošní šampionát.

„Rozhodně jsme měli skvělý závodní víkend. Vždy mám velkou radost, když si mohu odvést nějaké poháry, což se nám díky druhému místu ve vytrvalostním závodě podařilo.

Pro tým Zvo Racing je to premiéra s GT4, ale mechanici a inženýři odvedli skvělou práci. Stejně tak musím pochválit Gabi, která se mnou sdílí vůz celou sezonu.

Řekl bych, že naše celá sezona GT4 byla hodně velkou výzvou, ale rozhodně jsme nečekali, že budeme takhle silní k jejímu konci. Letošní rok jsem si velmi užil a už se nemůžu dočkat sezony 2022,” říká Haub exkluzivně pro True Racing.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »