Schumacher, Zendeli, Beckmann a Hauges testovali u mistrovského Mercedesu

Schumacher, Zendeli, Beckmann a Hauges testovali u mistrovského Mercedesu

 
  

Příprava obhajoby titulu byla zahájena. Mercedes-AMG Team HRT, tým šampiona DTM Maximiliana Götze, je jedním z prvních týmů, které podaly přihlášku do DTM 2022.


Stáj Huberta Haupta z Mnichova se sídlem na Nürburgringu hodlá provozovat minimálně dva Mercedesy-AMG. Zatímco jezdci ještě nebyli oznámeni, HRT dalo tento týden ve středu a ve čtvrtek možnost čtyřem mladým jezdcům otestovat závodní vůz DTM, včetně Davida Schumachera, syna bývalého jezdce formule 1 a DTM Ralfa Schumachera.

Vedle Davida Schumachera, který v minulé sezóně zaznamenal své první vítězství v šampionátu FIA Formule 3, němečtí jezdci Formule 2 David Beckmann a Lirim Zendeli a britský pilot Formule 2 Jake Hughes také zkoušeli Mercedes během “DTM Young Driver Test”.

,,Máme za sebou dva rušné a produktivní dny testování. Všichni čtyři jezdci na nás obecně udělali dojem a je hezké vidět talenty jako jsou oni, že mají zájem o naše programy,” řekl Ulrich Fritz, výkonný ředitel Haupt Racing Teamu.

Není se čemu divit, že syn bývalého pilota formule 1 byl také z testu nadšený. Pod jménem Schumacher s v poli kdysi objevil i jeho strýc a sedminásobný šampion F1 Michael Schumacher.

,,Získal jsem velmi dobrý dojem z toho, jak se auto cítí a jak se ovládá. Byla to skvělá zábava. Hodně jsem se toho naučil, zejména z dlouhodobého hlediska. Osobně se mi podařilo trochu se s vozem seznámit. Obecně řečeno, jsem velmi šťastný,” hodnotí první ochutnávku GT3 David Schumacher.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »